elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda

Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda
  MÉS FOTOS
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 2)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 3)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 4)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 5)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 6)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 7)
  Comencen les visites de l’alumnat de 3er de Primària pel centenari de la Cooperativa d’Onda - (foto 8)

  Les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola Nostra Senyora de l’Esperança, Cooperativa d’Onda, han rebut el matí d’aquest dimarts, 4 de febrer la visita de l’alumnat de 3er. de Primària del col·legi onder Baltasar Rull.

  És la segona activitat per a commemorar el centenari de la creació de l’entitat, que se celebrarà oficialment divendres 14 de febrer amb un acte solemne al saló de Caixa Rural.

  L’activitat, anomenada L'escola a la Cooperativa, està dirigida a alumnat tant d’Onda com de Fanzara, Suera i Tales. Una grup d’actors vestits de llauradors els dóna la benvinguda de manera lúdica i els acompanya a una zona on hi ha exposats carros i instruments de llaurança tradicional, inclús hi ha la figura d’un burro a tamany natural.

  Després passen a la nova aula didàctica que s’ha creat i es projecten dos vídeos, un amb animació sobre els 100 anys de la Cooperativa i una altre comparatiu del cultiu de la taronja ara i fa cent anys.

  Amb un descans per a prendre un suc de taronja fet allí mateix i esmorzar, coneixen a fons la resta d’instal·lacions del magatzem agrari, la tenda de subministres i el nou supermercat Taula, obert ara fa dos anys.

  “L’objectiu és donar a conèixer a xiquets i xiquetes què és una cooperativa i com funciona”, indica Raül Ballester Bartrina, director de l’entitat.

  “Hem volgut ser innovadors també amb això i hem començat per la part més jove de la societat, perquè creem que són el futur de la Cooperativa, quan normalment s’hauria iniciat amb actes dirigits a les persones majors que ja en formen part”, destaca el president, Salvador Calzada Feliu.

  També s’han fet a l’IES Serra d’Espadà unes xerrades-col·loqui amb alumnat d’ESO i batxillerat, amb la col·laboració de la Federació de Cooperatives Agroalimentàries Valencianes (FECOAV).

  Divendres 7, de vesprada, i dissabte 8, de matí, continuaran els actes amb una fira d’empreses proveïdores de la Cooperativa d’Onda (s’adjunta el cartell amb horaris).

  Actes de febrer

  • 4, 5, 6 i 10 de febrer: L'escola a la Cooperativa (per a grups escolars de 3er de Primària que visitaran les instal·lacions de l’entitat, on es faran activitats)
  • 7-8 de febrer: Divendres 7 de 16.00 a 20.00 hores i dissabte 8 de 10.00 a 13.00 hores Fira de proveïdors al magatzem de la cooperativa (Oberta a tot el públic)
  • Dimecres 12 de febrer: De  19.00 a 20.30 hores Acte de celebració del centenari amb socis i sòcies, i degustació de bunyols i mistela al pati de la Caixa Rural del carrer de la Vall d'Uixó (Obert a tot el públic)
  • Divendres 14 de febrer: 12.00 hores Acte institucional amb el cooperativisme de les comarques de Castelló i les autoritats locals, provincials i autonòmiques, al saló d’actes de la Caixa Rural (entrada pel carrer de la Vall d'Uixó).
  • Dissabte 15 de febrer: 11.00 hores Taller i demostració de bonsais al magatzem de la cooperativa (obert a tot el públic)
  • Diumenge 16 de febrer: 11.30 hores Celebració de l’eucaristia en acció de gràcies, presidida pel Bisbe de la Diòcesi Sogorb-Castelló, Don Casimiro López Llorente, a l’església de l’Assumpció
  • Dimecres 19 de febrer: 18.30 hores Xerrada-conferència “100 x 100 Cooperativa”, impartida per Mentxu Segura i Verónica Cerdán, de Makinacción, Coop. V., al Saló d'actes de la Caixa Rural (entrada pel carrer de la Vall d’Uixó)
  • Dissabte 22 de febrer: 11.00 hores Tast (‘cata’) explicatiu d'oli a càrrec de Fabiola Villamón, experta en elaiotecnia i olivicultura de la Coop. Sant Joan De Moró al magatzem de la Cooperativa
  Pujar