elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

De Castelló a Nepal: l'aventura solidària en autoestop de dos amics d'Onda

Jorge Insa i Sandra Morcillo faran la ruta disfressats
Jorge Insa i Sandra Morcillo faran la ruta disfressats
  • Jorge Insa i Sandra Morcillo llancen un micromecenatge per a recaptar fons per a l'ONG Nepal Somriu

Onda i Nepal estan a 7.577 quilòmetres de distància, si fem una línia que encreuament per la Mar Mediterrània. Però els separen molts més quilòmetres si contem que la ruta passa per França, centre Europea, Turquia, Kurdistan, Geòrgia, Armènia, Azerbayán, l'Iran, el Pakistan i l'Índia, fins a arribar a Nepal.

Almenys aquesta és, si no existeixen contratemps, la ruta marcada per dos amics d'Onda que iniciaran la seua aventura solidària en autoestop fins al país asiàtic, costejada per ells mateixos però que compta amb un micromecenatge per a recaptar fons per a l'ONG Nepal Somriu.

Jorge Insa i Sandra Morcillo eixiran de la seua ciutat natal el pròxim 28 d'abril. Amb les seues motxilles i tenda de campanya, eixiran a la carretera a l'espera que algun àngel de la guarda els porte fins a Barcelona, on realitzaran la primera parada i on han d'estar per a complir amb un dels seus compromisos.

D'ací, ja eixiran sense pressa, i amb alguna pausa, perquè Jorge puga teletreballar almenys un parell de dies a la setmana en l'empresa de ciberseguretat en la qual està ocupat actualment. 

Calculen que el viatge els costarà 8 o 9 mesos, per la qual cosa fins a primers de 2023 no confien a arribar al seu destí i és que “tot dependrà de les restriccions que ens trobem pels països de pas a causa de la pandèmia”.

La seua intenció és realitzar tot el trajecte per terra i quan arriben a Nepal seran allí un mes per a visitar les instal·lacions de l'ONG i "entregarem directament tot el recaptat a l'ONG Nepal Somriu”. Aquesta entitat actualment està treballant en el projecte KHYAL, dirigit a dones, a la infància, l'educació, la salut i la nutrició.

Disfressats durant el viatge

Sandra i Jorge realitzaran tot el seu viatge disfressats. El color fúcsia triat i els lluentons faran que no passen desapercebuts. I aqueix és precisament l'objectiu: “interactuar per a fer-nos més visibles” i que la gent somriga. I és que l'ONG és Nepal Somriu i la seua campanya de micromecenatge porta per nom ‘La sort de somriure’.

De moment, Jorge i Sandra porten més de 360 euros recaptats i la seua intenció és continuar donant visibilitat al seu projecte d'ajuda.

En 2018 ja van realitzar la seua primera visita a Nepal i van poder comprovar el mal que va causar el terratrémol de 2015. “El país viu en una situació de pobresa extrema, i la pandèmia ha empitjorat considerablement les condicions de vida dels més vulnerables: les dones i els xiquets”, assenyalen.

Pujar