18 de setembre de 2020 18/9/20

Carmina Ballester liderarà la defensa del sector de la cogeneració d'Onda

Carmina Ballester liderarà la defensa del sector de la cogeneració d'Onda - (foto 1)

  La futura alcaldessa d'Onda ha anunciat avui que una de les accions que durà a terme des de l'alcaldia serà el liderar la defensa del sector ceràmic i, en concret, de la cogeneració, defensant així la creació d'ocupació.

  Cal assenyalar que el Govern central ha remès a la Comissió Europea l'esborrany del Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima 2021-2030 (PNIEC) que, entre altres mesures, contempla la retallada en potència i en producció en les plantes de cogeneració a Espanya. Aquesta proposta no només no aprofita el potencial econòmic de cogeneració d'alta eficiència, sinó que apunta un calendari de tancament de les cogeneracions en funcionament totalment incompatible amb les polítiques d'eficiència que promou la Unió Europea.

  Aquesta norma suposaria “que es tancaran un de cada tres empreses de cogeneració” i, a més, s'elevaria el cost de produir taulells, “la qual cosa suposarà menys oportunitats per al sector ceràmic d'Onda”.

  Carmina Ballester ha advertit que “al costat del sector, l'Ajuntament d'Onda volem que es modifiqui aquesta norma que suposa un tret en la línia de flotació de la indústria azulejera que és un motor econòmic de la nostra localitat”, ha manifestat.

  La pròxima alcaldessa d'Onda considera que “la creació d'ocupació i que aquest sigui de la major qualitat possible és una de les apostes del nostre projecte” i ha assenyalat que “volem a més que Onda sigui un referent en millores per a lluitar contra el canvi climàtic” pel que “aquesta serà una de les apostes clares del nou Ajuntament d'Onda”.

  Pujar