3 de desembre de 2020 3/12/20

Carmina Ballester implanta el ‘sacrifici zero’ d'animals de companyia en la primera setmana de govern Onda

Carmina Ballester implanta el ‘sacrifici zero’ d'animals de companyia en la primera setmana de govern Onda - (foto 1)
  • El nou equip de govern ja ha evitat el sacrifici dels 4 gossos recollits aquesta setmana per l'empresa que té el vigor el contracte de recollida d'animals amb l'Ajuntament d'Onda

El nou equip de govern a l'Ajuntament d'Onda ja ha implantat el ‘sacrifici zero’ per als animals de companyia que són recollits pel servei de gossera. Les gestions s'han accelerat des del primer dia per a salvar al màxim de mascotes, així quatre gossos no han estat sacrificats aquest cap de setmana, d'acord amb el procés habitual que imperava fins ara.

L'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester, assenyala que “són quatre gossos recollits del nostre terme que estaven en la gossera i els anaven a sacrificar ja, hi ha dos cadells preciosos que segur que faran molt feliç a alguna família adoptiva, a més tots mereixen una segona oportunitat en la nostra societat”. “També valorem la possibilitat que algun d'ells s'hagi extraviat o perdut i que el seu propietari estigui buscant-lo preocupat, per tot això hem evitat el seu sacrifici”.

L'alcaldessa ja va anunciar que no contractaria a empreses que sacrifiquin animals de companyia durant la campanya i aquesta és una de les primeres mesures que compleix del compromís adquirit amb els ciutadans. Ballester explica que “la prioritat per a nosaltres són les persones i, després d'elles, les mascotes. Per això el primer dia ens asseiem amb l'empresa que recull als animals abandonats i li expliquem quina era la nostra voluntat”.

El pròxim repte per al nou equip de govern en aquest àmbit és posar en marxa activitats per a la promoció de l'adopció de gossos i gats, així com incrementar la col·laboració del consistori amb associacions que la promouen. En aquesta línia, es realitzaran campanyes específiques entre tots els grups d'edat i, sobretot, entre els escolars posat que són el futur d'Onda. “Els animals de companyia formen part de moltes unitats familiars i en aquest sentit volem que des de l'administració no es torni a treballar amb empreses que sacrifiquen als animals en un lapse de temps determinat, volem que Onda sigui una referent i ja treballem perquè així sigui”, conclou l'alcaldessa.

Pujar