elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda

Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda
  • L'actuació de Rosendo en la seua gira de comiat congregarà a multitud d’onders i visitants al pavelló Víctor Cabedo

MÉS FOTOS
Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda - (foto 2)
Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda - (foto 3)
Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda - (foto 4)
Els bous d'Adolfo Martín completen un últim i complicat encierro de Fira d’Onda - (foto 5)

La Fira d'Onda ha viscut l'últim encierro d'aquesta edició del 2018 amb bous de la ramaderia d'Adolfo Martín i passat per aigua. A una jornada de finalitzar les festes, les penyes, els onders i els visitants s'han bolcat als carrers de la ciutat per a viure els últims actes preparats, que tanquen el dia amb el concert de l'Último Ke Zierre i Rosendo, que fa parada a Onda en la seua gira de comiat. L'alcalde d'Onda, Ximo Huguet, destaca l'alta participació en tots els actes organitzats "i l'impacte econòmic que suposa per als comerços i locals d'Onda que se celebren esdeveniments d'aquest tipus que potencien l'economia local".

Així i malgrat la pluja, l'encierro de bous braus de la ramaderia d'Adolfo Martín ha congregat a multitud d'afeccionats, tant d'Onda com a procedents de diferents punts d'Espanya. Ningú s'ha volgut perdre aquestes últimes carreres de l'any pels carrers de la localitat, en un acte taurí que ha finalitzat amb l'exhibició de 2 dels caps de bestiar que han corregut al costat dels seus germans.

La pluja ha fet acte de presència abans de l'esdeveniment taurí, provocant que els corredors i els bous relliscaren amb major facilitat. Ha sigut un encierro molt compacte, amb els cabestres abrigallant la rajada en tot moment, sent el major moment de perill en l'entrada de la plaça del Pla. Finalment, tres persones han resultat ferides en el tercer i últim encierro de la Fira d'Onda. Un dels afectats, de 19 anys i veí d'Onda, ha hagut de ser traslladat a l'Hospital de La Plana amb pronòstic reservat, després de patir un fort colp Al pit. Es troba ingressat en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI). Un altre dels ferits, de 58 anys i procedent de Medina del Campo, ha requerit 2 punts al cap després d'un colp. Finalment, un afectat, de 44 anys i veí de Vila-real, ha sigut atès per una contusió en el costat, sense revestir major gravetat.

Posteriorment, a la vesprada s'han embolat un d'aquests animals i a la nit els altres dos d'Adolfo Martín Andrés. A més, els afeccionats també han pogut gaudir d'un altre bou de la ramaderia d'Alejandro García, patrocinat per l'Associació Cultural Taurina La Montera.

En els carrers de la ciutat l'ambient festiu està present durant tota la jornada. Un dia més, la música omple la localitat gràcies a les orquestres de diferents estils que les penyes han organitzat en diferents punts d'Onda i que han servit per a posar les últimes notes musicals i festives a la localitat que demà s'acomiada de la Fira fins al pròxim any.

Així mateix, una gran quantitat d'onders i visitants d'altres poblacions es donaran cita al Pavelló Víctor Cabedo per a participar en el concert de la gira de comiat del rocker Rosendo, que fa una parada obligatòria en la localitat ondera per a delectar a la gran quantitat de fans que acudiran a aquest recital. A més, el grup provincial més potent de l'escena alternativa estatal, L'Último Ke Zierre, desplegarà el seu espectacle davant un públic lliurat.

Demà, la Fira d'Onda arriba a la seua fi amb diversos actes, com l'exhibició dels vehicles antics que recorreran els principals carrers de la ciutat, la Trobada de Gegants i Cabuts, i el més destacat de la jornada, la desfilada de carrosses que acabarà amb la traca final de festes i el castell de focs artificials.

Pujar