26 de setembre de 2020 26/9/20

Una onada de calor deixarà temperatures de fins a 40° en tota la Comunitat

Una onada de calor deixarà temperatures de fins a 40° en tota la Comunitat - (foto 1)

  La Comunitat Valenciana afronta una setmana en la qual les altes temperatures seran les protagonistes durant els pròxims dies. Una onada de calor ha posat en alerta a tota la Península i que deixarà temperatures que poden arribar a superar en algunes zones els 40 graus de màxima.

  Segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), una massa d'aire tropical continental procedent del nord d'Àfrica serà la causant de la ràpida pujada dels termòmetres. Un fenomen que es caracteritza per ser molt càlida, molt seca i amb pols en suspensió, la qual cosa juntament amb la forta insolació pròpia d'aquestes dates, donarà lloc a un llarg període en el qual les temperatures aconseguiran valors significativament alts en gran part de la Península i Balears.

  A més, la calor es mantindrà durant la nit perquè les temperatures nocturnes seran també significativament altes, mantenint-se les mínimes per damunt dels 20 °C en àmplies zones, i fins i tot podrien no baixar dels 25 °C a l'interior de la meitat sud i centre peninsular, vall de l'Ebre i àrea mediterrània.

  És probable que, tal com apunta AEMET, les altes temperatures persistisquen fins al dilluns 1 de juliol, encara que encara no es pot descartar que puguen prolongar-se alguns dies més, almenys en algunes zones. És per això, que des de la Conselleria de Salut s'han llançat una sèrie de consells per a previndre possibles incidències relacionades amb la calor.

  València, Alacant i Castelló

   L'arribada d'aquesta massa d'aire es farà notar especialment en les zones del mediterrani, on al costat dels alts percentatges d'humitat farà que siguen molts els valencians, alacantins i castellonencs que hagen de refugiar-se de la calor.

  El predomini dels cels buidats durant tota la setmana permetrà gaudir d'uns dies de sol, encara que en les primeres hores del dia podrem veure intervals de núvols baixos o boirines que aniran desapareixent conforme avance el dia.

  Respecte a la temperatura mitjana, per províncies els termòmetres marcaran en els pròxims dies els següents valors: a València màximes de 33 i mínimes de 16; a Castelló 31 graus de màxima i 17 de mínima; i a Alacant unes màximes de 34 i mínimes de 18 graus.

   

  Pujar