24 de setembre de 2020 24/9/20

Oltra suavitza els rumors de rivalitat amb el PSPV després de l'avançament electoral: “Els nostres adversaris són les dretes”

Oltra suavitza els rumors de rivalitat amb el PSPV després de l'avançament electoral: “Els nostres adversaris són les dretes” - (foto 1)
  • La vicepresidenta del Consell assegura que Compromís eixirà a guanyar “a l'abril, al maig o quan siga”

La vicepresidenta del Consell assegura que Compromís eixirà a guanyar “a l'abril, al maig o quan siga” L'avançament electoral a la Comunitat Valenciana va sorprendre ahir a Compromís, que es va posicionar en contra del canvi de data en els comicis autonòmics. El gir en el calendari electoral, que es va aprovar gràcies al vot de qualitat del president de la Generalitat, Ximo Puig, va escenificar la divisió dels socis del govern del Botànic a tan sols un mes d'esgotar la legislatura. Després de l'anunci de Puig, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va carregar contra l'avançament electoral en assegurar que no el veia justificat per no donar-se les circumstàncies polítiques necessàries.

Ara, un dia després de fer oficial l'avançament electoral, Oltra ha subratllat que des de Compromís ja tenen posada la mirada en les eleccions generals i autonòmiques del 28 d'abril. Si ahir la vicepresidenta se sentia “sorpresa” pel canvi en la data dels comicis, hui ha remarcat que encara que siguen “a l'abril, al maig o quan siguen eixirem a guanyar”. La vicepresidenta del Consell ha volgut fer callar els rumors de divisió i rivalitat entre la seua formació i el PSPV. Així, ha incidit que el seu adversari “són les dretes en el seu conjunt”, mentre que els socialistes són competidors “amb diferències substancials”. De fet, s'ha mostrat disposada a tornar a reeditar el Pacte del Botànic, en el qual ha assegurat que s'han acordat 5.746 decisions i solo una –la de l'avançament electoral-, ha sigut per unanimitat.

En el mateix sentit s'ha posicionat el portaveu de Compromís en Les Corts, Joan Baldoví, qui ha destacat en les seues xarxes socials que l'avançament de les eleccions “ja va anar ahir”. “Hui eixim amb il·lusió i força per a renovar majories de progrés en el Congrés i en les Corts valencianes”, ha indicat el responsable de la coalició nacionalista.

Pujar