21 de setembre de 2020 21/9/20

Oltra sobre el 10N: “El vot útil és el que no et defrauda als quatre mesos”

Oltra sobre el 10N: “El vot útil és el que no et defrauda als quatre mesos” - (foto 1)

    La vicepresidenta del Consell i representant de Compromís, Mónica Oltra, s'ha pronunciat sobre la nova cita electoral i ho ha fet de manera taxativa assegurant que “la gent va parlar el 28 d'abril molt clar” i lamentant que s'haja arribat a la situació d'haver de convocar nous comicis el 10 de novembre.

    Així, Oltra ha assenyalat que “el vot realment útil és aquell que no et defrauda als quatre mesos, i el que posa en el centre a les persones i no els interessos dels partits”, en clara referència a les negociacions fallides entre el PSOE de Pedro Sánchez i Unides de Podemos.

    En aquesta mateixa línia, la de Compromís ha recalcat la necessitat que els polítics sàpien “gestionar la claredat amb la qual parlen les persones” i “no extorquir a la gent perquè canvie d'opinió”. A més, s'ha lamentat del “exemple que en aquest moment estan donant els polítics” perquè “no és el que jo li donaria als meus fills”, ha agregat.

    Finalment, ha posat la sobre la taula la possibilitat que els votants “trenquen la confiança en el sistema polític” alguna cosa que ha qualificat com “molt perillós” i “el pitjor”. Si això ocorre, segons Mónica Oltra, “vénen els experiments no democràtics o els partits que se situen al marge o fora de la democràcia”.

    Pujar