31 d’octubre de 2020 31/10/20

Oltra: “La lluita contra la corrupció és imparable”

Oltra: “La lluita contra la corrupció és imparable” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Oltra: “La lluita contra la corrupció és imparable” - (foto 2)

  La candidata de Compromís a la Generalitat Valenciana, Mónica  Oltra, ha anunciat este matí a Elx “una Llei de Govern Obert que obriga les portes de l’administració a la ciutadania, que convide a la ciutadania a formar part de totes les decisions de la Generalitat i que garantisca la transparència de totes les mesures que es prenen, i sobretot, de com s’utilitzen els diners. Perquè quan n’hi ha transparència és més fàcil que eixos diners vagen al que realment importa i no com passava abans”.

  Oltra ha participat al centre social de El Raval d’Elx en una reunió de treball amb el conseller de Transparéncia, Manuel Alcaraz, i la cap de llista a Les Corts i exdirectora general de Transparència , Aitana Mas. A ella han acudit els representants de Compromís per a escoltar a diverses organitzacions que han transmès els problemes que es troben davant l’administració.

  “En 2015, la societat va aconseguir tirar als corruptes de les institucions. En estos 4 anys hem demostrat que quan un govern no furta n’hi ha més diners per a educació, per a sanitat, per a dependència... Hem demostrat que els diners que abans anaven als amiguitos del alma estan millor destinats quan van a les persones, al seu dia a dia, a les seues necessitats”, ha manifestat la  candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat Valenciana. Oltra ha recordat a més els informes de la Unió Europea que destaquen a la Generalitat Valenciana com l’única administració a Espanya amb una estratègia de lluita contra la corrupció.

  “Hem passat de ser un trist exemple de la corrupció amb el PP a ser referents en transparència i en polítiques avançades i no volem tornar al passat”, ha continuat Oltra, “és lamentable que els partits de la corrupció vulguen desmantellar totes i cadascuna de les mesures que hem posat precisament per a lluitar contra la corrupció. Volen llevar tots els murs que hem alçat contra els corruptes, per a que si algun dia tornen a les institucions puguen fer el mateix que ja van fer durant més de 20 anys de saqueig. Ens comprometem en la pròxima legislatura a enfortir totes les polítiques contra la corrupció, per la transparència, per l’honestedat”.

  Ajudar als Ajuntaments

  Els càrrecs de Compromís han escoltat els problemes i propostes de les diferents associacions després de fer balanç de les accions de Transparència i Bon Govern realitzades des de la creació de l’Agència Antifrau o la implementació del nou sistema d’alertes contra la corrupció conegut com a SATAN, al portal de Transparència.  “Davant l’èxit del Portal de Transparència GVA Oberta, el que farem és ajudar a tots els Ajuntaments valencians a comptar amb un portal de transparència de les mateixes característiques”, ha avançat Aitana Mas.  

  A la reunió han assistit representants del centre CRÍMINA i la delegació general d’Estudiants de la Universitat Miguel Hernández, Elche Acoge, Cáritas Elche, CCOO, UGT, Intersindical, Elche Piensa, Asociación de Empresas de Servicios de Elche i Comarca (AESEC) i l’empresa social A Puntadas.

  Pujar