27 de setembre de 2020 27/9/20

Oltra demana unió per a exigir un millor finançament

Oltra demana unió per a exigir un millor finançament - (foto 1)

  La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha recordat la posició "unànime de tot l'espectre polític amb representació en Les Corts sobre l'infrafinançament que pateix la Comunitat Valenciana. Per açò, seria desitjable que aquesta unanimitat tinguera també un trasllat en una expressió pública, d'aliança amb la societat".

  Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la roda de premsa posterior al ple del Consell, en referència a l'anunci realitzat per les associacions empresarials de la Comunitat Valenciana que no participaran en la manifestació prevista pels organitzadors per al pròxim 28 d'octubre si no estan en ella tots els grups polítics.

  "Quan tots els partits es posen d'acord en un tema com és un finançament just per a la Comunitat, unes inversions d'acord al nostre pes poblacional i les nostres necessitats i la regularització del deute, -ha afirmat la vicepresidenta- és important escenificar aquest acord al costat de la ciutadania; i mostrar una aliança amb els ciutadans i ciutadanes al voltant d'uns temes que són troncals".

  Oltra ha assenyalat que moltes vegades "ens queixem de l'excés de confrontació en la política, però en açò estem tots d'acord. Per això, no veig quin és el problema perquè aqueix consens s'escenifique; és més, als ciutadans i ciutadanes els agrada veure als polítics junts per un causa justa, com és que els valencians i les valencianes no volem ser ciutadans de segona".

  En aquesta línia, ha demanat una reflexió conjunta sobre aquest assumpte perquè ningú tinga un "dret de veto" que supose que uns altres "es despengen" de la convocatòria. "El que caldria fer és convèncer a eixe "un" que l'expressió pública de la unanimitat política és bona, i que no passa res per escenificar-ho. L'acord no contamina", ha afirmat.

  Pujar