1 de desembre de 2020 1/12/20

Oltra: “En Compromís practiquem la democràcia i la llibertat fins a les últimes conseqüències”

Oltra: “En Compromís practiquem la democràcia i la llibertat fins a les últimes conseqüències” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Oltra: “En Compromís practiquem la democràcia i la llibertat fins a les últimes conseqüències” - (foto 2)

  “Reiniciem com en el 2015 un procés de tecnologia política punta. Cap altre partit a Espanya ofereix la possibilitat que la gent esculla les candidatures. No solament parlem de triar una papereta el diumenge electoral, sinó que en el nostre cas els deixem decidir i triar en quin lloc va cada persona. No és el mateix triar que decidir. Nosaltres practiquem la democràcia i la llibertat fins a les últimes conseqüències”, ha sostingut la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, durant l'acte de Primàries de Compromís en el qual s'ha presentat també com a candidata a la Presidència de  la Generalitat Valenciana.

  L'acte ha comptat amb més d'un centenar d'assistents que s'han acostat a l'hotel Eurostars Centrum per donar suport als candidats i candidates als Corts Valencianes  i el Parlament Europeu. En aquest sentit, a més d'Oltra , han intervingut Rafa Climent, Aitana Mas, Marian Campello, Alícia Climent, Josep Nadal i Jordi Davó com a candidats a encapçalar la llista de Compromís a les Corts; a més de la resta d'aspirants a conformar la llista autonòmica per Alacant, Eloi Sarrió, Cinthya Alavés, Víctor Melgarejo, Toni Arques, Màxim Revilla,  Cristina Rodríguez, Pau Torregrossa, José Benítez, Juan Pedro Soriano i els candidats europeus Isaura Navarro, Myriam Fernández i Jordi Sebastià.

  La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana ha defensat el procés de primàries com el sistema més proper a la democràcia directa i les llistes obertes que existeix en el panorama polític espanyol: “Els propis ciutadans es queixen que el que volen és poder triar a les persones en les llistes. El nostre sistema electoral encara no s'ha transformat perquè les persones tinguen més llibertat a l'hora de decidir, mentre que nosaltres ja hem optat per aquest camí. No cal ser militants o simpatitzant per a participar en les nostres eleccions”.

  "Ni llistes planxa ni fetes a dit, en Compromís hem aprovat uns reglaments plurals on no guanya ningú perquè ningú haja de perdre. Unes primàries que no estan fetes en clau interna, sinó que estan fetes perquè participe tota la ciutadania, tota la gent valenta que amb els seus somriures, l'alegria i l'amor volen combatre els discursos d'odi i de por que estem escoltant en aquests últims mesos "ha afirmat la coportavoz de Compromís, Mónica Oltra

  Oltra ha volgut posar en valor la 'petita revolució' iniciada fa quatre anys amb els governs del canvi. "Les nostres primeres decisions es van basar en la decència. Per açò el primer que va fer el govern del Botànic va ser rebre a les víctimes. I tot açò té a veure amb la nostra manera de ser i governar. Hem viscut i governat amb i per a la gent, hem obert processos de participació i decisió en els quals col·lectius, associacions i persones han participat de les decisions. I açò és la democràcia. Davant a altres opcions que prefereixen fer primàries exprés, assaltar els cels o renunciar directament a les primàries, nosaltres seguim apostant per la gent i per la democràcia”.

  “Hem demostrat”, ha continuat Oltra, “que en comptes de fer pàtria fem màtria, fem màtria quan fem que la gent no haja de triar entre menjar i medicar-se, quan aconseguim que els xiquets i xiquetes tinguen els llibres de text gratuïts. Fer màtria és el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, recuperar la memòria democràtica i multiplicar els recursos per a dependència. En definitiva, fer màtria és protegir a les persones i el nostre territori".

  Les primàries més obertes de l'Estat

  Amb el lema 'El teu vot, la teua força', Compromís activa a Alacant les primàries més obertes i democràtiques de tot l'Estat espanyol cercant repetir la participació aconseguida en 2015 , quan més de 28.800 persones van exercir el seu vot en el que va suposar un èxit sense precedents en la història política del territori valencià. Actualment, mancant una setmana per al tancament del cens hi ha més de 36.000 persones inscrites. El procés és plural i paritari.

  Les persones que vulguen participar podran inscriure's a través de la pàgina web www.compromis.net/primaries fins al dia 1 de març. Els candidats i candidates tindran de temps fins el 12 de febrer per a presentar la seua candidatura i quatre dies més per a arreplegar els seus avals. Del 6 al 8 de març s'obrirà el procés de votació online, i el 9 de març se celebrarà la votació presencial a través de les taules electorals repartides per tot el territori valencià.

  Pujar