elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat de València presenta la Universitat de la Tardor en la que participen l'Ajuntament d'Oliva, la Diputació de València i Caixa Popular

La Universitat de València presenta la Universitat de la Tardor en la que participen l'Ajuntament d'Oliva, la Diputació de València i Caixa Popular
  • La jornada té com a objectiu donar resposta a l’alumnat pel que fa a la diversitat de necessitats, capacitats i interessos que existeixen durant tota l’etapa d’aprenentatge i també des de la perspectiva de la figura del docent en matèria d’ensenyament

 

El proper dimecres, 27 d’octubre tindrà lloc al Centre Polivalent d’Oliva, la segona edició de la Universitat de la Tardor que organitza la Universitat de València, a través del Vicerectorat de Projecció Territorial i Societat.

Aquesta Universitat Estacional té com a col·laboradors a l'Ajuntament d'Oliva, la Diputació de València i Caixa Popular.

Segons els organitzadors, “la Universitat de la Tardor d'Oliva segueix interessada a generar coneixement i estímul per al treball pedagògic en les comunitats educatives i en les polítiques socio-educatives municipals”.

A més, destaquen que un del principals estímuls pels qual es treballa és “ser, de nou, una oportunitat d'anàlisi i reflexió sobre qüestions socio-polítiques de l'educació del nostre temps. L'objectiu és posar en relleu la importància d'alguns desavantatges socials davant l'educació, i la urgència de resoldre-les”.

La Vicealcaldessa i Regidora d’Educació, Ana Morell, inaugurarà les sessions de treball que pretenen impulsar una labor educadora, a l'escola i a la ciutat. Segons Morell, aquestes jornades són imprescindibles per a l’evolució social en matèria educativa, en civisme i en la creació d’una societat amb valors d’inclusió”.

Aquesta jornada inaugural començarà a les 17 hores i tindrà com a companys i companyes de taula a Jorge Hermosilla, Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València; Alejandro Mayordomo, Coordinador de la Universitat de Tardor d’Oliva i Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació (UV); Empar Folgado, Diputada delegada de Inclusió Social i Educació i Susana Miñana Directora de l'oficina de Caixa Popular a Oliva.

A continuació, tindrà lloc a les 17:30 hores, la conferència: “Educar en inclusió: el valor de la diversitat” a càrrec de Manuel López Torrijo Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació, (UV).

A les 18 hores tindrà lloc la Conferència: “Educar per a conviure en la diversitat cultural, una qüestió d’actitud” a càrrec d’Irene Verde Peleato Departament de Teoria de l’Educació, (UV).

A continuació, a les 18:30 h. tindrà lloc la Conferència: “Obrint finestres al món: mirades de dona des de l’equitat” a càrrec de María Jesús Martínez Usarralde Departament d’Educació Comparada i Història de l’Educació, (UV).

A les 19:00 hores tindrà lloc la Taula redona i el debat en torn a : “L’Educació, igualtat i diversitat en Oliva i la Safor”.

L’alcaldessa d’Oliva, Yolanda Balaguer, farà la cloenda. 

Jorge Hermosilla, Vicerector de Projecció Territorial i Societat de la Universitat de València, ha destacat d’aquesta jornada que “la nostra Universitat, fidel al seu compromís amb el territori i la societat local valenciana, proposa aquesta acció acadèmica, lligada a la formació, la investigació i la transferència del coneixement”.

La inscripció i l’assistència són gratuïtes i pot ser presencial o online (a través de l’enllaç: mediauniweb.uv.es/universitatestacional). Es lliurarà certificat d’assistència.

Pujar