24 d’octubre de 2019 24/10/19

La telefonia suposa la primera causa de les consultes i reclamacions en l’OMIC

La telefonia suposa la primera causa de les consultes i reclamacions en l’OMIC - (foto 1)

  L'Oficina Municipal d'Atenció al Consumidor d'Oliva ha atés durant l'any passat un total de 879 consultes i 248 reclamacions, i ha tramitat 5 denúncies, segons la Memòria d'Activitats corresponent al 2016 presentada per la mateixa OMIC.

  Pel que fa a les consultes presentades, destaquen les referents a la telefonia (191), l'electricitat (113), la vivenda (66), el gas (58), i les empreses de banca o financeres (54). En el cas de les reclamacions, la gran majoria també han estat relacionades amb les companyies telefòniques (103) i les elèctriques (23). Totes les 5 denúncies tramitades s'han enviat al Servei Territorial de Comerç i Consum, i han estat referents a l'electricitat, alimentació, electrodomèstics, altres béns i hostaleria.

  El regidor de Comerç, Mercats i Consum responsable també de l'OMIC, Pepe Salazar, s'ha mostrat molt satisfet per aquestes dades, "perquè demostren que la nostra oficina d'informació al consumidor funciona, que els ciutadans d'Oliva confien en la seua administració per assessorar-se abans de presentar una reclamació o denúncia davant una empresa si consideren que els seus drets com a consumidors han estat vulnerats. Per això anime a totes les persones a visitar-nos si tenen algun dubte sobre si el producte o el servei que han adquirit compleix amb les expectatives prèvies."

  Cal recordar que l'OMIC també ofereix la possibilitat de realitzar consultes, queixes o reclamacions per via telefònica o electrònica (teniu tota la informació al respecte a la pàgina de l'OMIC de la web municipal: https://oliva.es/arees/economia/consum-omic/), tot i que al 2016 la gran majoria de les consultes i reclamacions realitzades es va fer de manera presencial. Dir també que l'OMIC d'Oliva està adherida a la Xarxa Omic i compta amb pàgina pròpia en el Portal del Consumidor (http://oliva.redomic.com/).

  ocultar
  La telefonia suposa la primera causa de les consultes i reclamacions en l’OMIC
  Pujar