12 d’agost de 2020 12/8/20

El tancament de l'oci nocturn de Gandia deixa conseqüències en les localitats veïnes

Quiosquet a la platja d'Oliva
Quiosquet a la platja d'Oliva
  • La Policia Local d'Oliva ha interposat 100 multes durant el cap de setmana, coincidint amb el tancament total dels pubs i discoteques gandianes

La decisió presa per la Conselleria de Sanitat de tancar de manera dràstica l'oci nocturn de Gandia deixa conseqüències indirectes en les poblacions de voltant.

Els joves de 20 a 40 anys, que són els principals contagiats pel nou brot de 77 positius a Gandia, busquen trobar la diversió nocturna en els municipis més pròxims a la capital de la Safor, ja que després del tancament s'han vist sense l'opció d'acudir ni a les discoteques ni als pubs de Gandia.

Això es reflecteix en les dades de sancions policials registrades a Oliva, que només en el passat cap de setmana ha interposat 100 multes per diversos motius. El més recurrent, malgrat la insistència, ha sigut per observar a 25 persones que no usaven la màscara obligatòria.

La següent xifra la protagonitzen els botellons en la via pública, ja que els agents policials van haver d'intervindre en 13 accions de retirada de begudes alcohòliques dels carrers d'Oliva. Això pot tractar-se d'una conseqüència indirecta del tancament de l'oci nocturn a Gandia, pel fet que els joves busquen la seua diversió nocturna pels pobles limítrofs que sí que mantenen, de moment, les seues discoteques i pubs oberts. És per això que el consistori d'Oliva ha intensificat els controls i l'exigència policial per a garantir la seguretat sanitària i que no ocórrega en la seua localitat el mateix que en la capital de la Safor, que pateix el major brot de la Comunitat Valenciana.

En aquesta mateixa línia, la Policia Local d'Oliva també es va adonar d'una festa privada il·legal en un lloc no autoritzat, per la qual cosa van procedir a sancionar als presents i posar fi a la xerinola.

Cal destacar de la dada final de les 100 sancions que 61 d'aquestes multes van ser per diferents infraccions de trànsit.

La crida d'Oliva és clar, la responsabilitat ciutadana i la conscienciació dels joves és clau per a no haver d'arribar a la situació de Gandia i que tancament l'oci nocturn de la ciutat. El consistori, de moment, no es planteja el tancament dels seus quiosquets a les 22.00 hores, tal com ha ocorregut a Gandia.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar