elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva posarà en marxa dos tallers, que ocuparan a 30 persones desocupades durant un any

Oliva posarà en marxa dos tallers, que ocuparan a 30 persones desocupades durant un any
  • També s'inicia el procés de contractació de huit tècnics i administratius que exerciran de professors i personal directiu en aquests tallers d'ocupació

MÉS FOTOS
Oliva posarà en marxa dos tallers, que ocuparan a 30 persones desocupades durant un any - (foto 2)

El Departament d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament d'Oliva, a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), comença el procés per a la contractació de 30 persones en situació de desocupació, gràcies a les dues subvencions aprovades pel Servei Valencià d'Ocupació i Formació (LABORA) de 789.160,10 euros; una de 532.716,80 euros per a la realització del "Taller d'Ocupació Centelles VII” adreçat a l'obtenció del certificat de professionalitat en l'àmbit d'activitats de conservació, millora de jardins o zones verds i repoblació forestal, i una altra, de 256.443,30 euros, adreçada a la realització del Taller d'ocupació “Ciutat Comtal” amb l'objectiu de formar a les persones que hi participen en promoció turística local.

El regidor d'Ocupació i Empresa, Kino Calafat, ha subratllat la importància d'aconseguir aquestes subvencions, ja que «hem augmentat, de manera notable, la quantitat de persones que es voran beneficiades per aquests tallers, i que, a més, troben ací una oportunitat per a incorporar-se al mercat laboral».

El procés per a posar en marxa aquests tallers comença hui, 23 de juliol, amb la publicació dels llocs del personal del projecte, i culminarà a la fi de desembre, amb la contractació dels 30 alumnes participants, que tindran una oportunitat de formació i treball durant un any.

La convocatòria per a aspirants a ocupar les places d'alumnat es produirà en les pròximes setmanes, per a iniciar el projecte abans del 31 de desembre, amb 1.920 hores de formació en alternança amb el treball i la pràctica professional, que també es dedicarà a l'aprenentatge, la qualificació i adquisició d'experiència professional.

Taller d'Ocupació Centelles VII

En aquest taller l'alumnat adquirirà competències i certificats de professionalitat en activitats auxiliars en conservació i millora de muntanyes; repoblacions forestals i tractaments silvícoles; activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

Respecte al personal directiu i docent per a aquest taller, comença la selecció per a contractar, a jornada completa, un director/a, una persona de suport administratiu, un monitor de l'especialitat d'instal·lació i manteniment de Jardins i Zones Verdes i un altre monitor especialista en conservació i millora de muntanyes i repoblació forestal. Així mateix es contractarà, a mitja jornada, un professor de reforç.

Taller d'Ocupació Ciutat Comtal

En el cas de la formació de promoció turística, l'alumnat aprendrà tasques relacionades amb les activitats de revaloració del centre històric d'Oliva; realització d'itineraris turístics, històrics i rutes culturals, així com la programació de tallers didàctics i activitats diverses per a tota mena de públic, amb la intenció d'oferir una oferta turística lúdica i cultural, encaminada a un millor coneixement de la història d'Oliva a través del seu patrimoni cultural i històric.

El taller de turisme comptarà, a temps complet, amb un director, una persona de suport administratiu i un monitor de l'especialitat Promoció Turística Local i informació al visitant.

Finalment, el delegat de l’àrea, i també regidor de Turisme, Kino Calafat ha destacat que l'elecció dels tallers no és casualitat “ja que, d'una banda, apostem per la formació de cara a mantindre en bon estat les zones verdes, parcs i jardins d'Oliva i, per una altra, estem en un procés molt important per a aconseguir ser un municipi turístic segons la nova legislació”.

Una vegada aconseguit aquest objectiu, el personal format en l'àmbit turístic tindrà oportunitats per a treballar en diferents serveis turístics, orientats a la sostenibilitat del sector, perquè, de fet, els mòduls s’adrecen a potenciar l'ocupació i emprenedoria sostenible sobre el potencial turístic d'Oliva.

Des del 26 al 30 de juliol (tots dos inclosos), es podran presentar les sol·licituds per a ser personal directiu i docent dels tallers. Cal ressaltar que les persones que estiguen interessades a participar com a alumnes hauran d'estar inscrits en LABORA i seleccionar els cursos del taller abans del dia 20 de setembre, dia en què s’activarà l'oferta.

Pujar