elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva posa en marxa una campanya informativa per a la preservació de la fauna i flora autòctona

Oliva posa en marxa una campanya informativa per a la preservació de la fauna i flora autòctona
  • La Regidoria de Medi Ambient d'Oliva que dirigeix Maria Josep Llorens va organitzar divendres passat una jornada informativa per tal d'evitar la proliferació d'aquests rèptils als espais naturals del nostre ecosistema

MÉS FOTOS
Oliva posa en marxa una campanya informativa per a la preservació de la fauna i flora autòctona - (foto 2)
Oliva posa en marxa una campanya informativa per a la preservació de la fauna i flora autòctona - (foto 3)
Oliva posa en marxa una campanya informativa per a la preservació de la fauna i flora autòctona - (foto 4)

La gran quantitat de tortugues exòtiques que hi ha als paratges naturals de la Comunitat Valenciana i més concretament a les comarques de la Safor i la Marina Baixa ha fet que les autoritats municipals i les institucions que defensen la biodiversitat del nostre ecosistema hagin iniciat una campanya de conscienciació per tal de tindre una actitud responsable davant la presència i retirada d'aquest animals.

Des de la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Oliva, que encapçala Maria Josep Llorens i amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, s'ha iniciat una sèries de xerrades informatives per a tota la ciutadania. Aquestes xerrades permeten saber què podem fer quan trobem una tortuga autòctona i què fer quan trobem una d'exòtica i com diferenciar-les.

La primera d'aquestes xerrades informatives, va tindre lloc el passat divendres, 29 de juliol a les 11 hores al Casal Jove a la que assistiren veïns i veïnes d'Oliva amb inquietuds sobre com ajudar a que l’excessiva quantitat de tortugues exòtiques no perjudique la presència i preservació de les tortugues autòctones. També per extensió com pot afectar a la fauna i flora pròpia del nostre l'ecosistema natural.

La jornada fou presentada per la pròpia regidora de Medi Ambient, que va donar pas al Tècnic Especialista de tortugues exòtiques, José Vicente Bataller. En aquest projecte també col·labora la Creu Roja d'Oliva com punt de recollida dels rèptils retirats o arreplegats.

L'edil de Medi Ambient va fer una crida a la responsabilitat de la ciutadania per tal de que "les tortugues exòtiques no incrementen la seva presència en els espais naturals de la nostra àrea d'influència i no desplacen a la fauna autòctona, provocant un problema també amb la flora pròpia de l'ecosistema de la nostra ciutat i de tota la regió del Llevant" va declarar Llorens.

Pujar