17 de gener de 2021 17/1/21

Oliva inverteix en la seua flota de vehicles després de gastar-se 80.000 euros en reparacions

Oliva inverteix en la seua flota de vehicles després de gastar-se 80.000 euros en reparacions - (foto 1)
  • Gran part de la inversió anirà destinada a comprar vehicles ecològics i que respecten el medi ambient

L'Ajuntament d'Oliva ha posat el focus a renovar la seua flota de vehicles municipals a través d'una inversió que eixiria del superàvit municipal.

Des de la regidoria d'Hisenda d'Oliva, dirigida per Ana Morell, han decidit millorar i adequar el parc mòbil del qual disposen dotant-lo de nous vehicles ecològics, d'emissions zero i que siguen respectuosos amb el medi ambient.

Cal tindre en compte que durant l'any 2019 el cost que va tindre l'Ajuntament destinat únicament a reparacions de vehicles municipals va ascendir a més de 80.000 euros. Això pot entendre's perquè en algunes d'aquestes ocasions els vehicles havien superat la trentena d'anys, com ocorre en els de la Brigada d'Obres i Serveis o en els de la Policia Local del municipi.

Morell, que també és vicealcaldessa del municipi, té clar que “la renovació de la flota era urgent perquè Oliva no continue tenint un parc mòbil antiquat”.

La iniciativa d'inversió sobre aquest àmbit automobilístic arriba de la mà del Pla d'Impuls de la Indústria de l'Automoció, posat en marxa pel govern central, i per la proposta que ha presentat el sindicat UGT en aquesta mateixa línia d'actuació.

Per tant, des del Departament d'Hisenda s'han iniciat les gestions i tràmits pertinents amb l'objectiu que Oliva dispose d'una flota de vehicles nous i concordes a les noves necessitats mediambientals i urbanístiques.

La línia que seguirà el consistori és la de destinar una part del superàvit. Cal destacar que la liquidació del Pressupost de l'any 2019 va deixar fins a set milions d'euros en positiu, per la qual cosa Morell ha explicat que “es tracta de diners del poble i l'Ajuntament el destinarà a millorar els serveis a la ciutadania”.

Aquesta modificació de crèdit a la qual vol arribar el consistori d'Oliva amb l'objectiu de la millora automobilística s'uneix a una altra modificació que es va produir anteriorment a causa de la pandèmia del Coronavirus, amb la qual es va destinar 300.000 euros del superàvit municipal en matèria d'ajudes urgents en Serveis Socials.

D'aquesta manera, Oliva impulsarà la millora i renovació d'una flota de vehicles que s'havia quedat antiquada utilitzant els seus propis recursos econòmics.

Pujar