4 d’agost de 2020 4/8/20

Oliva estrena un dispositiu de seguretat amb 19 punts de vigilància a les seues platges

Dispositiu de seguretat d'Oliva
Dispositiu de seguretat d'Oliva
  • Un total de 46 socorristes aquàtics vetlaran pels banyistes tots els dies de la setmana des de les 11 fins a les 19 hores

L'Ajuntament d'Oliva ha implantat un nou dispositiu de seguretat, vigilància, salvament i socorrisme a les seues platges per a fer front a les necessitats d'una temporada estival atípica i sense precedents per les conseqüències que ha deixat després de si la pandèmia del Coronavirus.

Les platges d'Oliva són un de les destinacions preferides del litoral mediterrani i de la comarca de la Safor, al costat de les de Gandia. És per això  que aquest nou dispositiu compta amb un total de 19 punts de vigilància i 46 socorristes aquàtics que controlaran les platges tots els dies de la setmana des de les 11 fins a les 19 hores. Al costat d'aquests es troben també amb quatre punts de primers auxilis, dos tècnics d'emergències sanitàries, una infermera, una ambulància, dues motos nàutiques i dues quads de salvament.

Una de les principals novetats implantades per a aquest estiu és la incorporació de dues quads de la Guàrdia Civil i dues més de la Policia Local. Un altre dels punts nous és que les platges d'Oliva comptaran des d'el pròxim dia 1 de juliol amb la presència d'informadors per a aconsellar a la població, de la mateixa manera que la resta de platges valencianes per la iniciativa de la Generalitat Valenciana de contractar a persones per a informar a peu de platja del que es pot i del que no es pot fer amb les circumstàncies del COVID-19.

El bany adaptat també compta amb novetats, ja que compta amb quatre auxiliars tots els dies de la setmana des de les 11 fins a les 13 hores, a més de les vesprades de divendres, dissabte i diumenge, que va de 17 a 18.30 hores.

Els punts d'atenció al bany adaptat es trobaran a les platges de Pau Pi i Aigua Morta des d'el pròxim dia 1 de juliol fins al 31 d'agost. Cadascuna d'aquestes dues platges comptarà amb dos auxiliars de bany, una cadira amfíbia i un joc de crosses.

Totes les atencions i salvaments que hagen de dur a terme els professionals estan adaptats a les noves mesures de seguretat sanitària, per la qual cosa empren l'ús de les màscares si no poden respectar la distància social mínima i es minimitza el contacte personal per a previndre, a més d'utilitzar tots els elements de protecció necessaris tant en les embarcacions com en els socorristes i sanitaris. Mitjançant aquest pla tots aquests protocols han anat evolucionant per a garantir la seguretat sanitària tant del personal com de les víctimes o persones que requerisquen d'alguna mena d'atenció a les platges d'Oliva.

Per a garantir aquesta prudència i responsabilitat que es duu a terme i es reclama a la ciutadania i turistes, han treballat de manera conjunta i col·laborativa i ho continuaran fent durant tota la temporada estival la Creu Roja d'Oliva, la Policia Local, els efectius de Protecció Civil i la Guàrdia Civil.

Cal destacar que la temporada de bany finalitzarà enguany el dia 13 de setembre i compta amb 26 dies de temporada baixa (13 i 14 de juny, del 20 al 30 del mateix mes i de l'1 al 13 de setembre) i 62 dies de temporada alta (els mesos de juliol i agost).

El nou dispositiu de vigilància, seguretat, salvament i socorrisme dona peu al fet que les platges d'Oliva siguen una destinació turística de garanties en aquest estiu sense precedents i amb infinitat de nous protocols sanitaris.

Pujar