elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Oliva celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i mostra el seu suport al col·lectiu de persones que la sofreixen

Oliva celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i mostra el seu suport al col·lectiu de persones que la sofreixen
  • La corporació municipal ha fet la recepció oficial a les representants de l’Associació de Fibromiàlgia de la Safor (AFISA) amb la seva presidenta, Luisa Arias, al capdavant

MÉS FOTOS
Oliva celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i mostra el seu suport al col·lectiu de persones que la sofreixen - (foto 2)
Oliva celebra el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i mostra el seu suport al col·lectiu de persones que la sofreixen - (foto 3)

Amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia, que es celebra hui, 12 de maig, els representants polítics de tots els grup polítics de l’Ajuntament d’Oliva, han fet la recepció oficial a l’Associació de Fibromiàlgia de la Safor (AFISA) amb la seva presidenta, Luisa Arias, al capdavant.

Després de l’acte de recepció oficial, s’ha procedit a la lectura del manifest que AFISA ha preparat per celebrar aquest dia. En ell s’ha reivindicat que “aquesta patologia implica processos crònics i simptomatologies àmplies i diverses que influeixen “de manera determinant” sobre els afectats tant en el seu desenvolupament personal i laboral com a familiar i social.

A pesar que “algunes coses van canviant” quant a l'atenció als pacients, aquestes ho fan de forma “massa lenta i desigual”, segons ha indicat Arias, en el seu parlament. A més, també ha lamentat la “incomprensió i invisibilitat” a la qual diuen estar sotmesos els pacients. Això “impedeix el reconeixement de la malaltia i l'accés a un tractament i suport adequats”, assenyala el manifest.

I és que aquesta malaltia, que encara és poc coneguda i reconeguda al nostre país, ja afecta a quasi un 6% de la població mundial i té com a població més afectada, a les dones que es a qui se sol diagnosticar més freqüentment.

Per finalitzar l’acte, Miguel Monzonís ha agraït “el paper fonamental que fa AFISA en la reivindicació de la visibilització del col·lectiu d’afectats i afectades per aquesta malaltia i continuarem col·laborant i treballant, colze a colze amb elles i ells, com hem fet fins ara en totes aquelles accions que consideren oportunes per conscienciar a la societat”, ha afegit Monzonís.

Pujar