1 de desembre de 2020 1/12/20

Els Moros i Cristians d’Oliva arriben als 1.500 festers

Els Moros i Cristians d’Oliva arriben als 1.500 festers - (foto 1)

  El regidor de Festes de l'Ajuntament d'Oliva, Pepe Salazar, el president de la Federació de Moros i Cristians d'Oliva, Sergio Bañuls, els capitans i ambaixadors moros i cristians 2017 (Lluís Gregori i Cristina Alcaraz de la Filada Tuareg pel bàndol moro i Juan Narváez i Jonatan Ramos de la Filada Corsaris pel bàndol cristià), han presentat hui a la Casa de la Festa d'Oliva, les Festes de Moros i Cristians que començaran dijous que ve amb el Pregó a càrrec del pilotari Genovés II.

  El regidor de Festes, Pepe Salazar, ha destacat la importància dels Moros i Cristians no només des del punt de vista festiu i de l'oci, sinó també turístic i econòmic, "no hem d'oblidar que estem davant d'una festa declarada d'Interés Turístic Autonòmic de la Comunitat Valenciana, per això enguany hem incrementat la col·laboració municipal, perquè considerem que cal potenciar i cada any més una de les nostres festes més destacades, obertes i participatives". Salazar ha volgut a més agrair i donar l'enhorabona a la Federació i als càrrecs festers d'enguany el seu esforç, i també convidar a tots "els olivers, saforencs, turistes i a tot el món a disfrutar dels Moros i Cristians d'Oliva, del nostre caràcter fester i acollidor, de la festa, la música i la pólvora".

  Per la seua banda, el president de la Federació de Moros i Cristians d'Oliva, Sergio Bañuls, ha destacat l'increment del nombre de festers que han tingut els moros i cristians d'enguany: "comença a notar-se la recuperació econòmica, i una prova la tenim en els festers, que enguany en serem 1.500, 300 més que l'any passat". Bañuls també ha explicat que forma part de la nova junta que presidirà la Federació els pròxims 3 exercicis: "Tenim molta il·lusió i un nou projecte per a la festa. Ja hem començat a aplicar una reestructuració econòmica, renegociant amb tots els nostres proveïdors i aconseguint un estalvi important. Enguany ja podrem vore dos canvis importants que seran novetat: per una banda un nou castell propi per al Desembarc i també la decoració de l'avinguda Loygorri, que en els pròxims anys volem ampliar a tot el recorregut de les Entrades."

  El capità Cristià, Juan Narváez, ha volgut agrair tant a l'Ajuntament, especialment a la Regidoria de Festes, i també a la Federació de Moros i Cristians, "el seu esforç perquè la nostra festa siga el millor possible. I des de la Filada Corsaris vos assegurem que donarem tot el que puguem per aconseguir-ho".

  El capità Moro, Lluís Gregori, ha destacat que els Moros i Cristians d'Oliva són una referència dintre de la festa tant a nivell comarcal com valencià, per això s'ha mostrat "molt orgullós d'ostentar el càrrec de capità Moro, era un dels meus somnis i ja estic vivint-lo, començant pel dissabte passat en la presentació que va estar increïble".

  L'ambaixadora Mora, Cristina Alcaraz, ha volgut destacar i també agrair a l'Ajuntament i la Federació el seu treball "perquè moltes vegades no es veu però és molta faena burocràtica i administrativa la que fan perquè puguem disfrutar de la nostra festa". També ha volgut ressaltar el moment especial que va suposar per a ella la presentació del dissabte i convidar a tots a participar eixint al carrer i disfrutant de cada acte, "vore el poble feliç i disfrutar segur que serà la millor recompensa".

  També l'ambaixador Cristià, Jonatan Ramos, ha volgut destacar la satisfacció personal que suposa ostentar el càrrec i convidar a tots a participar de la nostra festa dels Moros i Cristians.

  Adjuntem el programa complet de les Festes de Moros i Cristians d'Oliva en diversos idiomes (valencià, castellà, anglés, francés i alemany).

  En la imatge i per ordre d'esquerra a dreta tenim:

  -Cristina Alcaraz, Ambaixadora Mora.
  -Lluís Gregori, Capità Moro.
  -Sergio Bañuls, president Federació.
  -Pepe Salazar, regidor de Festes.
  -Juan Narváez, Capità Cristià.
  -Jonatan Ramos, Ambaixador Cristià.

  Pujar