elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Ana Morell, vicealcaldessa d'Oliva, proposa la construcció d'un banc-escultura en honor a Francisco Brines a l'avinguda que du el seu nom

  • Els motius que ha presentat Morell al plenari celebrat ahir dijous, són entre d’altres “la consideració d’En Francisco Brines, com a fill predilecte d’Oliva, el que representa un referent per a tots els olivers i oliveres, i també de caràcter universal”

El plenari ordinari de l’Ajuntament d’Oliva celebrat ahir dijous, va deixar una sèrie de titulars en moltes matèries. Es va parlar d’inversions, de projectes per a la ciutat, d’ajudes a les empreses, de les mesures sanitàries i per descomptat de recuperació econòmica.  

Pero una de les propostes que a priori podria suscitar més consens va ser l’efectuada per la vicealcaldessa i Regidora delegada d’Hisenda i Patrimoni, Ana Morell: la construcció i ubicació d’un banc-escultura en honor a Francisco Brines per la seva obra literària i per haver estat el primer valencià en obtindre el premi més prestigiós de la literatura castellana, el premi Cervantes.

Morell també ha destacat el fet de que l’Avinguda que porta el seu nom, “Avinguda Francisco Brines”, forma part del domini públic municipal i que “com a regidora de Patrimoni, hem iniciat les negociacions amb la Presidència de la Generalitat,  per tal de posar en valor aquesta Avinguda i poder col·laborar les dos administracions per fer d’aquest punt de la nostra ciutat, un raconet d’inspiració i d’orgull com a ciutat i com a veïns d’un mestre de la literatura universal”.

La vicealcaldessa ha insistit que, “existeix un interès ferm entre ambdues Administracions Públiques per tal de posar en valor la figura de Francisco Brines, com a poeta valencià de màxima rellevància i per aquesta raó, demanem que tots els partits del consistori s’unisquen a aquesta iniciativa”.

Tal i com ha explicat l’edil, l’ajuntament d’Oliva cedirà l’espai per a l’ubicació d’aquest banc-escultura per tal que la ciutadana d’Oliva i els seus visitants, puguen gaudir-la.

A més, la propia vicealcaldessa, ha traslladat aquesta sol·licitud a la Fundació Francisco Brines per a que tinguen coneixement de la proposta.

Pujar