20 de gener de 2021 20/1/21

Moltó i Brisca, inicien el seu regnat en la Lliga de Raspall

Moltó i Brisca, inicien el seu regnat en la Lliga de Raspall - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Moltó i Brisca, inicien el seu regnat en la Lliga de Raspall - (foto 2)
  Moltó i Brisca, inicien el seu regnat en la Lliga de Raspall - (foto 3)

  Alfonso Moltó Puertas "Moltó" (Barxeta, 1992) i Sergi Garcia Sanjuan "Brisca" (Oliva, 1991), van aconseguir el passat diumenge al trinquet d'Oliva el seu primer títol de la Lliga Professional de Raspall – Trofeu Diputació de València, desprès de superar al trio de Pablo de Barxeta, Sanchis de Montesa i Raúl de Genovés.

  Amb aquesta victòria, Moltó, ha confirmat amb tant sols 25 anys les expectatives que estaven dipositades en ell i ha sumat l'únic gran títol que li faltava al seu palmarès en la modalitat de Raspall. El jove rest de Barxeta s'ha convertit en el rei de la modalitat de raspall, i es tracta del número un sense discusions, succeint en aquest tro al gran Waldo d'Oliva. Aquest relleu generacional es va iniciar, en la final de l'Individual de Raspall de l'any 2015, on Waldo va abdicar desprès de 16 anys de quasi total regnat del torneig del mà a mà en el qual no perdia una partida des de la final de l'any 1999.

  En la seua intensa trajectòria esportiva el jugador de Barxeta compta amb un gran número de títols al seu palmarés: dos Individuals Professionals (2015 i 2016), una Copa Diputació de València (2016), un Trofeu Corts Valencianes (2015), un Campionat d'Hivern (2015), la recent Lliga Professional de Raspall (2017) i un subcampionat en la Lliga de Raspall (2012). Aquests èxits, es sumen al nombrosos que va aconseguir en l'escola d'Alcàntera Càrcer i en les escoles de tecnificació, on va aconseguir diversos títols com el Circuit Sub-23 de Raspall i l'Individual Sub-23 en els anys 2010 i 2011. Aquesta ràpida progressió el va portar a disputar amb tant sols 20 anys unes semifinals de l'Individual Professional i a aconseguir el citat subcampionat en la Lliga Professional.

  Per la seua part, per a Brisca es tracta del seu primer gran títol com a jugador professional, en la primera gran final que ha disputat en la seua curta trajectòria esportiva com a pilotari, ja que el mitger d'Oliva únicament fa uns anys que juga a pilota valenciana, esport que va començar a practicar sent adult.

  D'aquesta forma el jugador d'Oliva veu recompensat el seu constant treball que l'ha portat a ser un dels millors mitgers de l'actual nòmina de jugadors professionals de la modalitat de raspall. A més, hi ha que destacar el seu margè de millora, ja que el seu creixement des del seu debut l'any 2011 com a pilotari a Oliva ha sigut constant.

  Aquest gran títol, demostra l'encert que va ser per a Brisca canviar la practica de la modalitat de Kitesurf "Freestyle", en la qual inclús va quedar 4t classificat en la seua primera participació en un Campionat d'Espanya amb tant sols 18 anys, per la modalitat de raspall i la pilota de vaqueta.

  Pujar