elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

‘Missions per la memòria’ arriba als instituts d’Oliva

‘Missions per la memòria’ arriba als instituts d’Oliva
  MÉS FOTOS
  ‘Missions per la memòria’ arriba als instituts d’Oliva - (foto 2)
  ‘Missions per la memòria’ arriba als instituts d’Oliva - (foto 3)
  ‘Missions per la memòria’ arriba als instituts d’Oliva - (foto 4)

  ‘Missions per la memòria’ és l’última acció emmarcada dins del programa d’aprenentatge per a projectes relacionats en memòria democràtica i que estan duent a terme els dos instituts d’Oliva, l’IES Gabriel Ciscar i l’IES Gregori Maians, amb la col·laboració del CEFIRE, i l’Ajuntament d’Oliva, a través de les Regidories d’Educació i Memòria Democràtica. Dins d’este marc, ja s’han dut a terme diverses accions, com ara visitar els treballs d’exhumació a les fosses de Paterna, el visionat del documental didàctic, produït per l’Ajuntament d’Oliva sobre aquest assumpte, i a les quals ara s’afegeixen aquestes ‘Missions per la memòria’, xerrades per la visió de la memòria històrica.

  A les xerrades hi van assistir Ángel González, president de la Coordinadora  per la Memòria Històrica, representant de la Querella Argentina i víctima directa dels últims anys de la repressió franquista; Maria Navarro, presidenta de l’Associació de familiars de víctimes de la Repressió Franquista Fossa 126 i Teresa Llopis, representant de la Fossa 100, on hi ha cossos de víctimes d’Oliva.

  A més, Oliva s’adhereix pròximament a la xarxa de municipis per la memòria.

  “Hem escoltat el testimoni de 3 persones valentes, lluitadors que exposen la seua història, amb els objectius de defensa dels drets humans, cultura de pau i igualtat entre homes i dones. Establint mesures a favor de les persones que patiren persecució o violència durant la guerra civil i la dictadura.” Ha comentat Josep Escrivà, regidor de Memòria Democràtica.

  El regidor de Memòria Democràtica, Josep Escrivà, vol agrair la implicació dels centres d’educació secundària d’Oliva, als seus professors i als seus alumnes per donar llum a una part tan fosca de la nostra història.

  Pujar