28 de novembre de 2020 28/11/20

Medi Ambient col·labora en la 2a observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç

Medi Ambient col·labora en la 2a observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Medi Ambient col·labora en la 2a observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç - (foto 2)
  Medi Ambient col·labora en la 2a observació de la pluja d’estels de Sant Llorenç - (foto 3)

  La regidora de Medi Ambient, Imma Ibiza, ha informat de la realització de la 2a observació de la pluja d'estels de Sant Llorenç, una activitat que tindrà lloc els propers 10 i 11 d'agost, dies en els que la pluja d'estels es més visible. Aquesta consistirà en una ruta nocturna on es podrà conéixer una part del patrimoni etnològic relativa a les fonts d'Oliva, es farà una gimcana amb GPS, i finalment es procedirà a la observació de la pluja d'estels (Perseides) i s'observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn.

  "La ruta està basada en el llibre "Les Fonts d'Oliva", de Francisco Atiénzar i Xavier Canyamàs, i organitzada per l'empresa Xtrem Tracks a través de Domingo Rus i Victor Vila" assenyalava la regidora Imma Ibiza.

  La Nit de Sant Llorenç s'iniciarà a les 19.00 hores des del Centre Polivalent (Passeig de Gregori Maians) per aquells que no coneguen com arribar a la Font Salada. Al voltant de les 19.30 hores, està prevista l'arribada a l'Hotel Font Salada on s'iniciarà la ruta guiada a la Font de Gisbert pel barranc de Benirrama. Els guies explicaran la part del patrimoni etnològic relativa a les fonts d'Oliva.

  La ruta continuarà fins a la Muntanya Verda on es muntarà la carpa del Geocaching i es començarà la gimcana amb GPS. Aquesta ens portarà a traves del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva per trobar el "Tresor de la Marjal".

  Una vegada finalitzada la gimcana, es procedirà a sopar a la Muntanya Verda d'on es veurà la pluja d'estels (Perseides) i s'observarà amb telescopis la Lluna i els anells de Saturn. La tornada a Oliva està prevista entre la 01.30 h i 02.00 h de la matinada.

  Les inscripcions es realitzen a la Tourist Info Oliva de 9.30 h a 14.00 h i 17.00 h a 19.30 h, C/ Passeig de Lluís Vives, s/n (Mercat Municipal) o al telèfon 96 285 55 28. El preu per participant és de 6 euros per l'assegurança d'accidents i responsabilitat civil. Des de l'organització es recomana als participants que utilitzen pantalons llargs frescos per evitar picadures, sabates esportives que es puguen banyar, repel·lents per als mosquits i una llanterna.

  Pujar