elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament d'Oliva implementa sistemes per a facilitar l'accés a la ciutadania a l'administració digital, amb l'ajuda de la Diputació de València

L'Ajuntament d'Oliva implementa sistemes per a facilitar l'accés a la ciutadania a l'administració digital, amb l'ajuda de la Diputació de València - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament d'Oliva implementa sistemes per a facilitar l'accés a la ciutadania a l'administració digital, amb l'ajuda de la Diputació de València - (foto 2)

  El Departament de Modernització de l'Ajuntament d'Oliva, dirigit per Josep Escrivà, posa en servei quioscos virtuals d'autogestió administrativa amb l'objectiu de facilitar recursos tecnològics a la ciutadania, perquè puga relacionar-se amb l'administració municipal de manera virtual.

  En paraules de Josep Escrivà "amb els quioscos virtuals d'autogestió administrativa, els veïns i veïnes d'Oliva, amb independència de si tenen recursos propis o no, podran sol·licitar cita prèvia digital de forma molt senzilla."

  La universalitat d'aquest servei és essencial per a complir amb els objectius marcats pel Departament de Modernització. "Volem acurtar l'escletxa digital en la mesura que siga possible, per tal d'apropar l'administració electrònica a tothom" afegeix el regidor de Modernització.

  La vicealcaldessa i regidora de Gent Gran, Ana Morell, ha assenyalat que "amb aquest tipus de nous serveis la nostra gent gran tindrà més facilitat per a realitzar les gestions amb l'administració local".

  Els nous quioscos digitals permetran demanar cita prèvia, fer gestions en la seu electrònica de l'Ajuntament d'Oliva i fer pagament a través de l'Oficina Virtual Tributària; serveis que s'implantaran per part del Departament d'Informàtica de l'Ajuntament d'Oliva.

  Els quioscos poden trobar-se en l'edifici central de l'Ajuntament d'Oliva, en l'edifici l'Almàssera situat al carrer Major i en les Dependències de Policia Municipal, situades en l'edifici de l'antic Hort de Palau. Una vegada provats per la ciutadania, s'estudiarà la implementació en altres edificis municipals.

  A més a més, des del Departament de Modernització s'ha elaborat el web "CIUTADANIA DIGITAL OLIVA" on es poden trobar cursos tutorials de formació en l'ús dels serveis digitals bàsics que oferta l'Ajuntament d'Oliva. "Tot i que hi ha més serveis digitals que els que s'expliquen en els tutorials, hem fet una mostra que permet adoptar les competències bàsiques per a poder-se desenvolupar digitalment amb aquestes ferramentes" comenta el regidor Josep Escrivà. Es pot accedir al web des de l'enllaç ciutadania-digital.oliva.es.

  Una altra novetat destinada a acurtar l'escletxa digital és la implementació d'un mòdul d'accessibilitat web que permetrà, a les persones amb diversitat funcional, la navegació web per les pàgines de l'Ajuntament d'Oliva adaptant el contingut per fer-lo més comprensible. En el cas de les persones amb dificultats visuals, podran executar el mòdul d'alt contrast o el mòdul d'audioguia per a facilitar-los la navegació.

  Aquests sistemes es financen al 70% per l'Ajuntament d'Oliva i al 30% per una subvenció de la Diputació de València per a fomentar l'accés a la ciutadania a l'administració digital.

  Pujar