elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament aprova la moció de Gent d'Oliva sobre la bonificació de la plusvàlua municipal per herències

L'Ajuntament aprova la moció de Gent d'Oliva sobre la bonificació de la plusvàlua municipal per herències
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament aprova la moció de Gent d'Oliva sobre la bonificació de la plusvàlua municipal per herències - (foto 2)
  L'Ajuntament aprova la moció de Gent d'Oliva sobre la bonificació de la plusvàlua municipal per herències - (foto 3)
  L'Ajuntament aprova la moció de Gent d'Oliva sobre la bonificació de la plusvàlua municipal per herències - (foto 4)

  L'Ajuntament d'Oliva ha aprovat finalment la moció que Gent d'Oliva va presentar al plenari ordinari del passat mes de setembre, però amb l'esmena presentada pel Partit Socialista inclosa. Va ser el dijous dia 25, en el plenari ordinari del mes d'octubre, i amb els vots favorables del PSOE, Projecte Oliva i Esquerra Unida-Acord Ciutadà, i l'abstenció de Gent d'Oliva, Partit Popular i Compromís. Prèviament, l'esmena del PSOE havia estat aprovada pel Partit Socialista, Compromís, Projecte Oliva i Esquerra Unida-Acord Ciutadà, i amb els vots en contra de Gent d'Oliva i el Partit Popular.

  Així, mentre la proposta original del grup encapçalat per Pepe Salazar augmentava la bonificació de la plusvàlua municipal dels terrenys de naturalesa urbana, en el cas de les herències, del 25 al 95%, el màxim legal permés per llei, per a tots per igual, la moció finalment aprovada, estableix diferents bonificacions depenent de l'Indicador Públic de Renda d'Efectes Múltiples (IPREM, 537'84 € al mes) i altres variables dels hereus (ser víctima de violència de gènere o tindre una discapacitat), que van des del 25 fins al 95%, depenent de cada cas.

  Per això, el portaveu de Gent d'Oliva considera que la moció amb l'esmena incorporada que finalment s'ha aprovat "desvirtua la moció original, que pretenia compensar a tots els hereus per igual amb la reducció al mínim d'un impost injust, ja que les famílies ja han pagat pel seu patrimoni. Una mesura que ara podríem aplicar, ja que hem reduït el deute municipal al 0."

  "A més, tampoc està clar que els criteris per tal de fixar la bonificació siguen justos, ja que per exemple es té en compte la renda i no l'herència a rebre. Així, es podria donar el cas d'una persona que es beneficie d'una bonificació del 95 per cent per tindre una renda baixa encara que reba una herència quantiosa".

  "La moció originària pretenia evitar que la transmissió del patrimoni suposara un problema per als veïns a l'hora de pagar l'impost municipal, perquè estem veient com cada vegada més persones està renunciant a les herències per no poder fer front als impostos que la transmissió del patrimoni exigeix i que els nostres avantpassats ja han pagat. Per este motiu, ja anuncie que tornarem a intentar que la bonificació del 95% aplegue a tota la població si en un futur la majoria política de la Corporació municipal és favorable", ha conclòs Salazar.

  Pujar