elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Joves d'Oliva participen en una simulació de conducció sota els efectes de substàncies addictives

    Fundació MAPFRE i el departament d'Educació de l'Ajuntament d'Oliva, que dirigeix Yolanda Pastor del Grup Munipal Projecte Ciutadans, organitzen el proper dilluns, 19 de desembre, una activitat per a estudiants de primer i segon de batxillerat, amb l'objectiu que participen en una simulació, amb vestits i ulleres de realitat virtual, per experimentar la conducció sota els efectes de substàncies addictives, com ara l'alcohol i les drogues.

    Els joves, d'entre 16 i 19 anys, que pertanyen a l'IES Gabriel Ciscar, a l'IES Gregori Maians i al Col·legi Sant Josep de la Muntanya, rebran també una xerrada informativa per part d'experts de Fundació MAPFRE per tal de transmetre'ls que les drogues són incompatibles amb la conducció, que un conductor drogat deixa de pensar amb claredat i ja no té marxa enrere, i que és molt important que entre tots impedim que algú que haja consumit drogues es pose al volant.

    "Des de la Regidoria d'Educació recolzem aquesta activitat de divulgació i conciènciació en els perills que comporta conduir sota els efectes de l'alcohol i les drogues, dirigida als nostres joves, molts d'ells conductors de ciclomotors. D'aquesta forma, nosaltres també ens sumem a l'Objectiu-Zero" assenyalava la regidora d'Educació, Yolanda Pastor.

    Aquesta activitat d'educació viària s'emmarca dins el projecte Objectiu-Zero, que Fundació MAPFRE porta a terme des de 2014. Es tracta "d'una crida a la mobilització, a la conscienciació i a l'educació, però molt especialment a la tolerància zero amb les infraccions, amb l'excés de velocitat i amb el consum d'alcohol i drogues ", ha destacat Jesús Monclús, director de Prevenció i Seguretat Viària de Fundació MAPFRE.

    Segons l'estudi Conducció i Drogues. Factors subjacents als comportaments de risc, realitzat per Fundació MAPFRE i la Fundació d'Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD), encara que la majoria dels joves declara que en els últims sis mesos "mai" ha conduït sota els efectes de substàncies, un percentatge molt important de conductors ha conduït "alguna vegada" sota els efectes de les drogues, prop del 36 per cent en el cas de l'alcohol i al voltant d'un 10 per cent, en el cas del cànnabis, cocaïna i un altre tipus de drogues. Destaca el fet que moltes d'aquestes persones són homes, d'entre 25 i 30 anys, que treballen o compaginen estudis i treball, que resideixen en entorns rurals, i que són conductors habituals.

    Pujar