elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La 3ª jornada de les xerrades de Salut Pública d'Oliva reuneix més de 60 persones

La 3ª jornada de les xerrades de Salut Pública d'Oliva reuneix més de 60 persones
  • Les ponències a càrrec de l’equip del Centre de Salut van comptar amb la presència i participació de representants de diferents col·lectius de gent gran de la ciutat

MÉS FOTOS
La 3ª jornada de les xerrades de Salut Pública d'Oliva reuneix més de 60 persones - (foto 2)
La 3ª jornada de les xerrades de Salut Pública d'Oliva reuneix més de 60 persones - (foto 3)

Una Casa de la Festa, plena de gom a gom i amb un públic d’edat molt variada i amb moltes ganes d’escoltar és el que es va trobar l’equip de professionals sanitaris que es va encarregar el passat dijous, 30 de març de conduir la 3ª jornada del cicle de xerrades de Salut Pública que ha organitzat la regidoria de Salut de l'Ajuntament d'Oliva que dirigeix, Miguel Monzonís.

Una nova cita dins del cicle de la 6a edició de les Jornades de Salut Pública que compta amb la col·laboració del Centre de Salut d'Oliva i el Departament de Salut de Gandia.

Aquesta segona jornada, va tractar temes d'interès general  per a tota la població, com ara les activitats comunitàries que organitza el centre de Salut d'Oliva, el bon posicionament de l'esquena i la seu correcta disposició a l’hora de dormir i de de treballar o com romandre a casa.

També es va parlar de la higiene del somni, com afecta al nostre rendiment laboral i a la nostra capacitat de sentir  emocions. I per tancar la jornada es va fer un breu ponència sobre la gestió de l'estrès i la introducció d'hàbits de vida saludables per mantindre un model de vida de qualitat. Va ser en aquest punt de la jornada, on la participació i les preguntes van ser més constants. Un reflexe de com la salut mental de la població es veu alterada i com ens preocupa a l’hora de poder millorar-la, afrontar-la i poder superar algunes de les dificultats que trobem en el nostre dia a dia en matèria de benestar emocional.

En aquesta matèria, és cert que el grup de “Dones Llum” que porta 5 setmanes de treball en comunitat ha estat fent una tasca molt important en les persones que ja han començat a participar els dimecres pel matí, amb l’acompanyament professional de dinamització de grups de conversa i recolzament mutu.

El regidor de Salut, destacava en la presentació de les jornades que “per a l’Ajuntament d’Oliva i per a l’Àrea de Salut és de vital importància de treballar conjuntament des de totes les seues vessants, tant alimentària com l’esportiva, passant per la vinculada a la relació social i la individual amb els professionals sanitaris que coneixen la realitat de la nostra societat, així com amb les persones que sofreixen directa o indirectament les malalties tant físiques com psicològiques. Es tracta, en definitiva d'introduir xicotets canvis en el dia a dia per poder assolir un model de vida més saludable", ha expressat Monzonís.

Pujar