elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Èxit rotund en la Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva

Èxit rotund en la Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva
  • Materials exclusius i inèdits es van exposar en la Primera Fira del Fil d’Oliva

MÉS FOTOS
Èxit rotund en la Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva - (foto 2)

La Primera Edició de la Fira del Fil d’Oliva ha estat un èxit segons la valoració dels comerciants que hi van participar. Tant els comerciants com les aficionades van agrair a l’organització l’esforç per fer possible una Fira del Fil que apropara a estos dos perfils que degut a la situació sanitària en estos moments estan distants.

En paraules de Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva, «L’objectiu de l’organització de la Fira ha estat en tot moment seguir donant suport a les aficionades del nostre municipi i rodalies perquè puguen seguir fent la seua labor adaptada a les condicions i no perdre la importància que ja ha guanyat l’esdeveniment d’Oliva .»

L’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil d’Oliva va exposar els treballs fets al llarg de l’any i va muntar una exposició inspirada en els tallers de costura i es va dissenyar amb la col·laboració de tendes de l’Associació de Comerciants D’Oliva (ACCO).

«La cita amb Oliva no podia fallar. Malgrat la situació sanitària, havíem de fer una cosa que s’adaptara a les normatives. La Primera Fira del Fil ha estat un èxit en quant ens va apropar material exclusiu d’alta qualitat que només podíem trobar-lo tot junt en les trobades de boixeteres.» Apunta Maria Tomás, Presidenta de l’Associació de Boixeteres i Artesanes del Fil.

A la Fira celebrada este cap de setmana passat podia trobar-se material artesanal exclusiu i d’alta qualitat com és fil d’or, ventalls treballats a mà o boixets artesanals. En este sentit, ens va acompanyar Angel Blay, l’últim artesà d’Europa que treballa el nàcar de forma manual i va fer exhibicions de la seua forma de treballar «La experiència va ser molt positiva i en futures edicions m’agradaria que tornaren a comptar amb la meua presència».

«A Oliva la tradició del fil ve de llarg, ja que el cultiu de la seda, cap al segle divuit, va sustentar l’economia de la nostra ciutat. Hi ha textos de Gregori Maians que documenten la importància del Fil de Seda oliver pera l’economia del regne de Fernando VI. Oliva ha de explotar esta característica tan particular de la nostra història». Afegeix Josep Escrivà, regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Oliva.

La fira estava planificada per a celebrar-se en els dies 24 i 25 d’octubre en horaris partits de matí i vesprada però donada la recomanació de cancel·lar els actes socials, es va consensuar entre l’organització i els comerciants que participaven el tancament al mig dia del diumenge per acollir-se al criteri de màxima prudència.

Pujar