elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

“Estic desesperada per traure a la meua mare amb Alzheimer de la residència d'Oliva, no em deixen i ja han mort 4 ancians”

“Estic desesperada per traure a la meua mare amb Alzheimer de la residència d'Oliva, no em deixen i ja han mort 4 ancians”
  • La veu del testimoniatge mostra l'angoixa “perquè no sé si la meua mare està contagiada, la veig molt desmillorada i només puc parlar dos minuts amb ella”

Un important brot de COVID-19 ha alertat als familiars dels ancians que estan interns en la residència Sant Francesc d'Oliva.

Hi ha, almenys, 42 persones infectades de Coronavirus, una trentena de majors i al voltant de 12 professionals.

Elperiodic.com ha accedit en exclusiva a un testimoniatge relacionat directament amb una de les ancianes d'aquest geriàtric.

La filla d'una de les dones que es troben internes en la residència Sant Francesc d'Oliva està “desesperada i molt impotent” perquè no sap què fer per a conéixer l'estat real de la seua mare i quines són les cures que té.

La seua mare està malalta d'Alzheimer i, des del passat confinament, ha perdut la memòria quasi íntegrament.

La seua filla es mostra agonitzada i fins i tot arriba a emocionar-se en relatar el dur moment pel qual travessa ella i el seu pare, que veuen com “un brot de Coronavirus de més de 40 persones i quatre morts durant la setmana passada posa en risc la vida de la nostra familiar”.

“La meua mare ha estat fins a aquest moment i anteriorment durant huit dies compartint habitació amb una dona que ha donat positiu en COVID-19 i hui dia seguisc sense saber si també s'ha infectat o no, perquè després de molts dies des que vaig aconseguir saber això la meua insistència dia rere dia va fer que el centre li fera la PCR a la meua mare, perquè durant un temps ni tan sols li l'havien feta malgrat haver conviscut tots els dies al costat d'una contagiada”, detalla a aquest digital l'afectada.

Una vegada aconseguit que li realitzaren el test de PCR, “seguisc sense saber el resultat perquè la prova ha eixit indeterminada, des de la residència insisteixen que no és culpa seua i que és Sanitat la que tarda a entregar el resultat; això és alguna cosa que jo no em crec perquè ara a més li hauran de que repetir la prova fins que determine algun resultat i esperarem més temps”, continua explicant.

Revela: “Cride tots els dies a la residència per a preguntar com està la meua mare, però ningú em dona informació de debò, tota la que amb si és a través de terceres persones i la meua preocupació va en augment”.

Arriba a explicar que “cride al geriàtric, però l'única cosa que amb si és que em diguen l'insistent que soc per saber si la meua mare està contagiada, si està bé o què li està succeint, una cosa normal pel brot que tenen i per la incertesa que hi ha”.

La filla de la resident ens dona detalls de per què no pot traure a la seua mare del centre: “He intentat per tots els mitjans possibles traure a la meua mare d'aquesta residència perquè hi ha hagut quatre morts en una mateixa setmana, la veritat és que no ho he aconseguit i, encara que he parlat fins amb la Policia Nacional i amb la Guàrdia Civil, tots ells insisteixen que no és la seua competència i que és el centre qui no em dona l'autorització per a traure a la meua mare perquè es manté actiu el brot de COVID-19”.

Adquireix major complexitat per a l'assumpte conéixer que la localitat d'Oliva roman confinada perimetralment després de superar una incidència acumulada del Coronavirus superior al 1.000 per cada 100.000 habitants.

Parla a penes 2 minuts

“És increïble que tampoc puga ni parlar amb la meua mare, en tot aquest temps sol he pogut veure-la a través d'una videoconferència durant menys de dos minuts, una cosa impossible tractant-se d'una persona que pateix Alzheimer”, relata angoixada.

A això se li afig la crida pública que llança la filla de la resident, qui admet que “no em crec que Sanitat haja intervingut en aquest geriàtric, perquè sinó hi hauria més personal per a cuidar als ancians; jo veig molt desmillorada a la meua mare, fins i tot en una situació veritablement preocupant per la seua primesa”.

“No entenc que em diguen que falten més sanitaris i més personal i que no facen res, crec que tenen desatesa a la meua mare o, almenys, no prou atesa com mereix una persona que pateix aquesta malaltia”, continua detallant.

L'angoixa d'aquest relat, en definitiva, es resumeix: “No sé realment com està la meua mare, ha estat fins ara i anteriorment huit dies més compartint habitació amb una contagiada i fins a molts dies després no vaig aconseguir que li feren la PCR, encara així seguisc sense saber quin ha sigut el resultat, però si no cride i insistisc cada dia ningú m'informa des del geriàtric, tampoc la tenen ben atesa com es mereix una malalta d'Alzheimer”.

A més, per a més dificultat, “ni em deixen pràcticament parlar amb ella ni la puc traure del centre perquè el brot està actiu i Oliva confinada perimetralment, a pesar que està molt prima i desmillorada”.

“Em plantege anar a la porta de la residència i, a la desesperada, que em donen alguna solució d'urgència perquè la meua mare no pot seguir en aquesta situació, està en joc la seua pròpia vida”, finalitza la filla de la resident afectada.

Pujar