12 de novembre de 2019 12/11/19

El divendres 30 de juny, al Passeig Gregori Maians, es realitzarà la Fireta Infantil

  El divendres 30 de juny, al Passeig Gregori Maians, a l'altura del bar Paco Soqueta, es durà a terme la tradicional fireta infantil dels Moros i Cristians d'Oliva. L'horari de les activitats comprén des de les 10.00 h fins a les 13.00 h.

  Enguany, s'avança la data, ja que aquests últims anys es realitzava el dia de la presentació de càrrecs, el dissabte abans de Festes. D'aquesta forma, s'aconseguix estendre temporalment la programació festera, afavorint que tant festers com veïns i visitants, puguen gaudir de tots els actes festers.

  La Fireta d'enguany contindrà taller d'espases de globus, pintura de cares i dibuixos de Moros i Cristians, en els quals els xiquets i xiquetes podran elaborar-se el seu propi cas o turbant. També hi haurà una activitat de realització de galetes amb formes de lluna, de creu i de pirates.

  A més, es comptarà amb un contacontes que narrarà històries de moros i cristians a la ciutat d'Oliva.

  També hi haurà castells inflables i batalla de globus d'aigua, perquè els xiquets puguen refrescar-se reproduint les batalles entre moros i cristians.

  Com a principal novetat d'enguany es farà un taller de caps d'esquadra infantils. Dos reputats caps d'esquadra de la nostra ciutat, un moro i un cristià, ensenyaran als xiquets i xiquetes com cal realitzar els moviments del sabre o la massa del cap d'esquadra, quin és el seu paper en l'Entrada i com ha d'anar evolucionant seguint el ritme de la música. Amb aquest taller es tracta d'anar introdunt la figura del cap d'esquadra als més menuts, perquè puguen valorar les seues funcions i anar creixent així en una més rica cultura festera.

  Des de la Federació de Moros i Cristians d'Oliva es convida a tots els xiquets d'Oliva i de les localitats veïnes a participar d'aquesta Fireta Infantil dels Moros i Cristians d'Oliva, per anar escalfant motors per a les Festes que seran el 19, 20, 21 i 22 de juliol.

   

  ocultar
  El divendres 30 de juny, al Passeig Gregori Maians, es realitzarà la Fireta Infantil
  Pujar