20 d’octubre de 2020 20/10/20

Compromís per Oliva denuncia que l’acord entre el Govern d’Espanya i la Federació de Municipis i Províncies és un nou atemptat a l’autonomia municipal

Compromís per Oliva denuncia que l’acord entre el Govern d’Espanya i la Federació de Municipis i Províncies és un nou atemptat a l’autonomia municipal - (foto 1)
  • L’esforç i la bona gestió econòmica de les darreres legislatures a Oliva ens ha permès tindre 7.284.444,66 € estalviats, i exigim poder utilitzar-los lliurement per a combatre els efectes de la crisi provocada per la COVID-19

Des de Compromís per Oliva volem mostrar el nostre rotund rebuig davant l’acord de la FEMP amb el Govern per l’utilització del remanent dels municipis.

Amb aquesta mesura, el Govern d’Espanya confisca els Ajuntaments i les Diputacions els seus estalvis, intervenint-los de facto i hipotecant el seu futur. Ara és el moment dels acords i reforçar el municipalisme i no d’alimentar el centralisme.

“Este acord atempta contra l’autonomia dels municipis, qui deurien poder emprar directament els propis estalvis generats amb esforç i bona gestió durant anys”, ha declarat la Secretària Local de Compromís per Oliva, Ioana Sintimbrean.

“Els ajuntaments anem a necessitar eixos estalvis que hem vingut acumulant de manera responsable al llarg dels últims anys per fer front a les consequències derivades de la COVID-19”, ha declarat l’alcalde d’Oliva i, David González.

El cas d'Oliva: Més de 7 milions d'euros confiscats

Des que Compromís va accedir a l’alcaldia en 2012, l’esforç i la bona gestió económica ha permès, no només acabar amb l’endeutament acumulat de quasi 15 milions d’euros de legislatures anteriors, si no també encadenar liquidacions positives que ens han portat a un estalvi acumulat de 7.284.444,66 € en l’actualitat.

Aquests estalvis, aconseguits amb el sacrifici de tota la ciutadania, han estat bloquejats des de 2012 per la coneguda com a Llei Montoro.

La incoherència del partit socialista

El Partit Socialista, abans d’accedir al Govern Central, exigia la derogació de la Llei Montoro. Desprès de dos anys governant, no només no han cumplit el que ells mateix exigien al Partit Popular, sino que ara l’utilitzen per a expropiar els recursos dels muncipis. Esta mesura ataca directament les competències de les institucions més properes a la ciutadandia.

Es per tot això que desde Compromís per Oliva seguim exigint que es modifique o es
derrogue la Llei Montoro. Qualsevol altra fórumla és un atemptat contra l’autonomia
municipal.

Pujar