elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les banderes de qualitat ja tornen a onejar a les platges d'Oliva

Les banderes de qualitat ja tornen a onejar a les platges d'Oliva
  • Les quatre Banderes Blaves, les banderes “Q” de qualitat i les distintives de ”Qualitur” certifiquen la qualitat de les aigües, l'excel·lència en els serveis que es presten als seus usuaris i el respecte al medi ambient

Les platges d'Oliva ja llueixen, novament, les quatre Banderes Blaves amb les quals l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) reconeix les millors platges per criteris de sostenibilitat i de serveis. Aquests guardons ja onegen a les platges de l’Aigua Blanca, de l’Aigua Morta, de Pau Pi i de Terranova-Burguera, certificant així la qualitat, la seguretat i l'accessibilitat de la seua costa.

A més, el litoral d'Oliva també disposa de la Bandera “Q” de Qualitat de l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE), un distintiu atorgat a les platges que compleixen amb exigents criteris de qualitat, seguretat, rigorositat i professionalitat en la gestió i en els serveis que ofereixen. És el principal distintiu espanyol de qualitat de les platges del nostre país i s'aconsegueix després de realitzar una exhaustiva auditoria.

Aquest procés analitza, entre altres serveis, els equipaments d'ús públic, els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d'informació, els accessos a la zona de bany, els serveis higiènics i els serveis dels establiments d'oci.

El mateix ocorre amb les banderes Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana, que onegen en les platges d'Oliva, un segell que reafirma l'excel·lent qualitat ambiental de la costa olivera, resultat que garanteix unes platges òptimes per als banyistes, a més de comptar amb uns serveis cada vegada més inclusius, accessibles, i confortables.

En aquest sentit, des dels departaments de Turisme i de Platges de l'Ajuntament d'Oliva, que dirigeix Kino Calafat s'ha apostat una altra vegada per la seguretat i accessibilitat a l'hora de dotar a les platges de banderes amb codis de senyals perquè les persones que tenen problemes a l'hora de distingir els colors puguen diferenciar l'estat de la mar de manera totalment clara. Per això, Oliva, pionera a Espanya en la instal·lació d'aquestes banderes a les seues platges, tornarà a oferir als seus usuaris codis de signes en els seus distintius de platja (verda, groga i roja) amb la finalitat que les persones amb problemes per a diferenciar tots o alguns colors (daltonisme o discromatòpsia) les puguen diferenciar de manera segura. Aquest codi és un sistema gràfic d'identificació dels colors concebut per a les persones que pateixen de daltonisme realitzat per l'empresa portuguesa Color ADD.

 

Pujar