elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les ofertes d'ocupació en la Comunitat frenen el seu descens respecte a la mitjana nacional

Les ofertes d'ocupació en la Comunitat frenen el seu descens respecte a la mitjana nacional
  • Amb la crisi sanitària ha afectat la capacitat de les empreses espanyoles de generar ofertes laborals s'ha reduït un 41,9%, mentre que a la regió aquesta xifra només va descendir un 34,6%

Amb la crisi sanitària a causa de la pandèmia, l'any 2020 les ofertes d'ocupació van decréixer a Espanya un 41,9% no obstant això aquest percentatge de caiguda va ser menor en la Comunitat Valenciana on la caiguda va ser menor, un 34,6%, sent la vuitena autonomia on menys ha caigut l'oferta d'ocupació durant la pandèmia.

Així consta en la XXIV edició de l'informe Infoempleo Adecco fet públic aquesta setmana.

Respecte a la resta d'autonomies, la Comunitat Valenciana es manté cinquena en el rànquing autonòmic de generació d'ofertes d'ocupació, encara que ha millorat la seua aportació al total nacional en 0,3 punts percentuals, malgrat la crisi. Ara, el 7% de les ofertes d'ocupació que es publiquen al nostre país es generen en l'autonomia.

Per províncies, València acapara novament més de la meitat de les ofertes publicades a la regió (59,7%), sent en l'actualitat la quarta província espanyola que més ofertes d'ocupació genera (4,1% del total nacional). Alacant, en segona posició, ha disminuït un punt percentual respecte a l'any passat i se situa amb un 23,7% del total de la regió. Finalment, Castelló (16,4%) ha experimentat un lleuger augment.

Per perfils, el lloc de treball més demandat en la Comunitat Valenciana ha sigut el de mosso de magatzem (5,6%). El segon lloc l'ocupa el comercial (5%) i el tercer, l'operari (4,4%).

Optimisme

Ni empreses ni professionals es mostren encara molt optimistes amb l'evolució de l'economia espanyola i l'ocupació en els pròxims mesos. Encara que un 39,4% de les empreses consultades preveu fer contractacions en aquest 2021, en el cas dels autònoms, aqueix percentatge es redueix al 3,4%. A més, un 47% de les persones amb ocupació creu possible quedar-se sense treball durant 2021 pels efectes del coronavirus. I fins a un 50% dels professionals que cerquen ocupació pensen que tenen poques possibilitats o cap de trobar-ho.

Sobre l'impacte de la pandèmia en l'activitat empresarial, un 70% de les empreses assegura que la seua activitat econòmica s'ha reduït en 2020, mentre que un 24,7% ha pogut mantenir la seua facturació estable i només un 5,2% ha crescut.

La pandèmia ha tornat a despertar l'interès per implementar la setmana laboral de quatre dies. Però un 61,7% de les empreses i un 58,6% dels autònoms no veu viable aquesta opció. Aquesta opinió xoca frontalment amb les aspiracions dels empleats perquè un 56,3% sí que ho veu possible.

Pujar