elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La qualitat de la nostra taronja a debat al XIII Congrés de Citricultura de la Plana

La qualitat de la nostra taronja a debat al XIII Congrés de Citricultura de la Plana
  MÉS FOTOS
  La qualitat de la nostra taronja a debat al XIII Congrés de Citricultura de la Plana - (foto 2)

  "El valor de la nostra taronja:la diferenciació" és el lema elegit per al XIII Congrés de Citricultura de la Plana que tindrà lloc a Nules divendres 27 de gener i que s'emmarca en les activitats de la Setmana de la Clemenules.

  En aquest congrés bianual es va a tractar diferents temes relacionats amb la qualitat de la taronja de les nostres comarques "Nules sempre ha estat al costat dels nostres llauradors i del sector citrícola per la qual cosa ara més que mai, davant la situació actual, estem recolzant i apostant per noves iniciatives que ajuden al sector, un exemple està en la recent creació de l'Associació Local de Llauradors", comenta el regidor d'agricultura, César Estañol.

  Entre les ponències que s'impartiran destaquen la denominada "Estratègia de la qualitat diferenciada des de la perspectiva de l'administració" a càrrec de la Directora General de Desenvolupament Rural i Política Agrària Comuna (PAC), Mª Teresa Cháfer; o "IGP Cítrics Valencians: qualitat, origen i diferenciació" tema del que parlarà el gerent de la IGP Cítrics Valencians, José Enrique Sanz.

  Per altra banda, el lletrat de la Comissió d'Agricultura i Pesca i de la Comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes i membre del Servei Jurídic de la Comissió Europea (END), Javier Guillem i el doctor enginyer agrònom amb una dilatada trajectòria davant l'Àrea de Qualitat Agroalimentària i Agroindustrial de la Conselleria d'Agricultura exposaran la "Estratègia de la qualitat diferenciada des de la perspectiva d'Europa".

  Altres temes que es tractaran seran la "Caracterització de la qualitat diferenciada" per la tècnica de Quality & Adviser SL, Carina Mazzuz i també es parlarà de qualitat sanitària per Vicente Dalmau, tècnic del Institut Valencià d'Investigacions Agràries (IVIA).

  Com cada any Nules celebrarà la Setmana Clemenules amb diferents activitats relacionades amb esta varietat citrícola els dies del 23 al 29 de gener.

  Pujar