30 de setembre de 2020 30/9/20

Els propietaris de gossos podran fer de manera gratuïta la prova de l'ADN fins al 31 de març

Els propietaris de gossos podran fer de manera gratuïta la prova de l'ADN fins al 31 de març - (foto 1)
  • En aquest període l'Ajuntament sufragarà les despeses que comporten aquestes proves

MÉS FOTOS
Els propietaris de gossos podran fer de manera gratuïta la prova de l'ADN fins al 31 de març - (foto 2)

Els propietaris de gossos tenen fins al 31 de març per realitzar la prova de l'ADN gratuïta a la seua mascota, així ho ha anunciat l'Ajuntament de Nules que està treballant en la realització d'un cens caní nou en el qual s'inclourà l'ADN dels animals, "després d'aquest període cada propietari en sufragarà el cost, a excepció d'aquelles persones que adopten o tinguen un gos nou. Cal assenyalar que segons l'ordenança en vigor tots els propietaris estan obligats a censar el gos i també a fer la prova de l'ADN. Per aquest motiu en breu s'enviarà una carta informativa a cadascun dels propietaris de mascotes censades en la qual s'explicaran els tràmits que cal fer", apunta el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

L'Ajuntament de Nules destina a aquest projecte un total de 45.000 euros i pretén tindre una ferramenta fiable per a protegir els animals ja que el cens caní genètic permetrà localitzar l'animal en cas de pèrdua, maltractament o abandonament. A més, també permetrà mantindre el municipi net i salubre d'excrements canins perquè amb aquest mètode es possible identificar el propietari de l'animal que ha incomplint l'obligació d'arreplega d'excrements, "altres municipis de l'Estat espanyol apliquen aquesta ferramenta amb molt bons resultats, raó per la qual esperem que la problemàtica existent en relació amb els excrements que hi ha als carrers disminuïsca entre un 50 i un 60%"., comenta el regidor de Sanitat.

No obstant això, el regidor de Sanitat, Antonio Romero, i el gerent de l'empresa adjudicatària, Enrique Periguell, han explicat el passos a seguir per a realitzar les proves d'ADN.

"Cal anar a l'Ajuntament a arreplegar un val amb el qual es podrà fer la prova de l'ADN gratuïta en qualsevol de les dues clíniques veterinàries del municipi. La prova no és perjudicial per a l'animal perquè es tracta d'agafar una mostra de saliva", explica el gerent de l'empresa, Enrique Periguell.

Una vegada fet el nou cens caní genètic es portaran a terme diferents campanyes que permetran identificar els propietaris incívics, a més també es posarà en marxa una aplicació mitjançant la qual es podrà localitzar animals no censats.

 

Pujar