elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La platja de l’Alcúdia de Nules alberga una jornada de conscienciació sobre la conservació de l’entorn marí

La platja de l’Alcúdia de Nules alberga una jornada de conscienciació sobre la conservació de l’entorn marí
  • L’alumnat de l’IES Honori García de la Vall d’Uixó participa en la recollida de residus a les platges del municipi

MÉS FOTOS
La platja de l’Alcúdia de Nules alberga una jornada de conscienciació sobre la conservació de l’entorn marí - (foto 2)
La platja de l’Alcúdia de Nules alberga una jornada de conscienciació sobre la conservació de l’entorn marí - (foto 3)
La platja de l’Alcúdia de Nules alberga una jornada de conscienciació sobre la conservació de l’entorn marí - (foto 4)

Més de 100 alumnes de tercer de l’ESO de l'IES Honori García de la Vall d’Uixó han participat en la recollida de residus marins organitzada per l'Associació Chelonia en col·laboració amb l'Ajuntament de Nules. En concret, l'alumnat ha fet una recollida selectiva dels residus a la platja de l’Alcúdia de Nules per després pesar-los i estudiar-ne les dades.

De fet, aquesta activitat compta amb el suport de la regidoria de Platges i té com a objectiu principal reduir l'impacte dels residus que afecten el medi marí i altres hàbitats aquàtics i conscienciar els joves sobre l'emissió d'aquests residus i la conservació i neteja del sencer marí.

Així doncs, aquest projecte compta no sols amb accions de neteja de les platges i entorns aquàtics, també s’han impartit xerrades al centre educatiu, i s’han dut a terme altres activitats per a fomentar el bon estat de conservació de les reserves marines i àrees protegides.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa forma part del projecte en xarxa “Mares Circulares” per a la neteja de costes, entorns aquàtics i fons marins, la sensibilització i formació sobre el reciclatge i foment de l’economia circular, que compta amb el suport del Ministeri per a la Transcició Ecològica i el Repte Demogràfic, i es desenvolupa de la mà d’associacions com ara Chelonia, Vertidos Cero, Fundación Ecomar i Liga para a Proteçao da Natureza (LPN).

Aquesta acció portada a terme a les platges de Nules ha comptat amb la colaboración també de Coca-cola juntament amb l’associació Chelonia.

Pujar