24 de setembre de 2020 24/9/20

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador transmetrà al president de la Generalitat la problemàtica del sector

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador transmetrà al president de la Generalitat la problemàtica del sector - (foto 1)
  • El Racó del Llaurador de la Fira Agrícola acull la presentació de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador

MÉS FOTOS
La Plataforma per la Dignitat del Llaurador transmetrà al president de la Generalitat la problemàtica del sector - (foto 2)
La Plataforma per la Dignitat del Llaurador transmetrà al president de la Generalitat la problemàtica del sector - (foto 3)

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha presentat la seua tasca i els seus objectius al Racó del Llaurador de la Fira Agrícola. L'acte ha estat presidit pel regidor d'Agricultura de l'ajuntament de Nules, representants de l'Associació Local de Llauradors de Nules, dels sindicats agraris La Unió de Llauradors i FEPAC-ASAJA, del Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, pel regidor d'Agricultura de l'ajuntament de Borriana i pel Sindicats de Regs. A més han estat presents l'alcalde de Nules, David García, l'alcalde de Moncofa, Wenceslao Alós i l'alcalde de la Vilavella, Manel Martínez, entre altres.

Els representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador han fet un recorregut per la trajectòria de la plataforma des de la seua constitució a principi de l'any 2017 i per els actuacions que en tot aquest temps han dut a terme destacant la campanya de recollida de signatures en la que es van arreplegar 13.400 i la visita a Brussel·les.

Així, des de la plataforma s'ha assenyalat que han demanat una cita amb el president de la Generalitat Valenciana per a fer-li entrega de les signatures i per a transmetre al Consell la problemàtica del sector citricola en la província de Castelló. I en breu faran el mateix amb la Ministra d'Agricultura.

Una vegada més, els membres de la plataforma han sigut reivindicatius i han recordat que des de la Universitat Politècnica de València i la Universitat Jaume I de Castelló estan realitzant diferents estudis per a que la clemenules siga un producte diferenciat per a poder ser figura de qualitat.

Cal recordar que la Plataforma per la Dignitat del Llaurador aglutina a tot el sector citricola de la província de Castelló i està format per La Unió de Llauradors, FEPAC-ASAJA, Grup Intercoop de les Cooperatives Agrícoles de la Província de Castelló, Ajuntament de Castelló de la Plana, Ajuntament de Vila-real, Ajuntament d'Onda, Ajuntament d'Almassora, Ajuntament de Nules, Ajuntament de La Vilavella, Ajuntament de Moncofa, Ajuntament de Betxí, Ajuntament de La Llosa, Ajuntament d'Almenara, Ajuntament de Xilxes, Ajuntament de Borriana, Ajuntament de La Vall d'Uixó, Ajuntament de Les Alqueries, Cooperatives d'Exportació de Nules, Associació Local de Llauradors de Nules, Sindicat Central d'Aigües del Riu Millars, Associació d'Exportadors de Fruita de la Província de Castelló (Asociex) i la Universitat Jaume I de Castelló.
A més la plataforma compta amb el recolzament del Secretari Autonòmic d'Agricultura de la Generalitat Valenciana.

 

Fira Agrícola 2017

Fira Agrícola 2017Entrar en el especial
Pujar