19 de setembre de 2020 19/9/20

El PP planteja al quatripartit assessorar als veïns afectats pel temporal

El PP planteja al quatripartit assessorar als veïns afectats pel temporal - (foto 1)

    El grup municipal del Partit Popular a Nules plantejarà al “pacte de la despesa” que governa en la localitat l'oportunitat d'habilitar una oficina d'informació i assessoria als veïns que el gener passat van resultar afectats pel temporal. “Són molts els ciutadans, especialment en la zona de la Marjaleria, que fruit de la virulència de les pluges van registrar danys en les seues propietats i que es plantegen com accedir a les línies de finançament que ha habilitat tant l'Estat com la Generalitat Valenciana”.

    Des del PP, Mario García, regidor i portaveu del grup municipal,  ha estimat que “l'ajuntament hauria de donar resposta a aquestes demandes i establir un canal de comunicació per a tots aquells afectats que desitgen tramitar les ajudes”. “És un servei tan bàsic i directe, tan útil i pràctic per a l'afectat, que com a administració local hauria d'habilitar-se amb caràcter extraordinari i resoldre els dubtes dels afectats”.

    Cal indicar que en l'actualitat l'Estat ha obert una línia d'ajudes, publicades en el Butlletí Oficial de l'Estat el dissabte 28 de gener, mentre que la Generalitat Valenciana ha donat a conèixer avui dimecres 1 de febrer, la seua línia de finançament en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

    Per la seua banda, ha recordat Mario García, “des de la Diputació Provincial també s'ha anunciat l'engegada d'una oficina d'assessoria i tramitació als ajuntaments per a accedir a les ajudes de l'Estat”. Una mostra de “que totes les administracions estan acostant el muscle per a treballar pels afectats i de la qual hauria de prendre exemple el quatripartit que ens governa, atenent des del propi ajuntament als afectats”. En opinió de Mario García, “creiem que és el mínim que han de fer els qui governen un consistori. Lamentablement, a Nules hi ha quatre partits que en lloc de preocupar-se pels veïns estan més ocupats a treballar per a ells mateixos i donar resposta a les seues necessitats a força de despeses constants en qüestions que no són en absolut prioritàries per a la població”.

    Pujar