elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules

Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules
  • Diumenge va tindre lloc una visita guiada al jaciment arqueològic del Benicató amb l’aforament permès complet

MÉS FOTOS
Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules - (foto 2)
Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules - (foto 3)
Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules - (foto 4)
Pionera cata-taller de productes romans en un jaciment de Nules - (foto 5)

El passat diumenge es va celebrar al jaciment arqueològic del Benicató de Nules el primer tast-taller gastronòmic de productes de l’Imperi Romà a la província de Castelló.

De la ma d’Arqueocas i amb la col·laboració de la regidoria de Patrimoni de l’Ajuntament de Nules els visitants varen poder gaudir d’una visita guiada amb una arqueòloga especialitzada en el món romà que, a més, incloïa el tast de productes elaborats de la mateixa forma que es feien a l’antiga Roma.

Així doncs, les 25 persones participants d’aquesta trobada van poder degustar productes com ara vi, allec, formatge o garum.

Davant aquesta iniciativa pionera el regidor de Patrimoni, Guillermo Latorre, assenyala que “la visita, amb l’aforament permès complet, va ser un èxit i l’Ajuntament de Nules ja busca noves dades per a repetir aquesta experiència amb la que es vol també posar en valor el jaciment romà del Benicató”.

De fet, des de la regidoria de Patrimoni es vol agrair a Arqueocas el treball i la cura que varen tindre en l’activitat i assegura que “seguirem treballant per a dinamitzar el nostre patrimoni com portem fent des del principi de l’actual legislatura”.        

Pujar