20 d’octubre de 2020 20/10/20

Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes

Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 1)
  • Les xarangues i la música DJ posen el toc musical a aquesta jornada d'arrencada de les festes

  • El 2018 ha sigut el primer en què s'ha comptat amb un Punt Violeta contra la violència contra les dones i la LGTBIfobia

Galeria de fotos
Nules - Entrada Penyes i Crida
Nules - Entrada Penyes i Crida
MÉS FOTOS
Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 2)
Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 3)
Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 4)
Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 5)
Les penyes abarroten la Plaça Major de Nules en l'inici de les Festes - (foto 6)

Els nulers estan ja immersos en les festes patronals en honor a Sant Bartomeu que han començat amb una multitudinària 'crida de festes', segons ha avançat elperiodic esta mateixa vesprada. Els penyistes s'han reunit en la Plaça Major després de recórrer els carrers de la vila acompanyats per les xarangues, tal com marca la tradició nulera. Així, des de la balconada de l'Ajuntament la reina de la Vila, Eva Grande, acompanyada de les dames, i l'Alcalde de Nules, DavidGarcía, han convidat a tots els presents a gaudir de les festes.

Després de la crida tots els presents han pogut gaudir de la tradicional festa de bromera i de la música del DJ Sáez. També s'inaugura hui la fonda de la tapa amb una variada oferta gastronòmica, degustacions i música en directe per a tots els dies festius. La jornada finalitzarà amb la música de l'orquestra Houston i del DJ Aitor García.

La crida ha explicat enguany, per primera vegada, amb un 'Punt Violeta' per a informar, previndre i conscienciar a la ciutadania sobre qualsevol tipus d'actitud sexista, i que també s'instal·larà en el concert de Camela que tindrà lloc el dissabte 25 d'agost. Així mateix, es continuarà enguany amb la campanya engegada anys arrere per part de la Regidoria d'Igualtat i que suposarà el repartiment de milers de gots, ventalls i tovallons amb missatges contra les agressions sexistes i contra l'homofòbia. No obstant açò, amb la finalitat de viure unes festes segures i sanes, també les regidories de Festes i de Policia Local han iniciat una campanya dirigida als menors d'edat per a la prevenció del consum d'alcohol.

Així doncs, seran 162 penyes les que participaran dels diferents actes festius que es perllongaran al llarg de tota la setmana. El dissabte 18 d'agost comencen els actes taurins amb les vaques de la ramaderia de Miguel Parejo, l'exhibició del bou de la ramaderia de María Cascón que patrocina la penya El 7, i el bou embolat patrocinat per l'Ajuntament de Nules de la ramaderia de José García Guillén.

Autobús nocturn

Una altra de les novetats que presenta estes festes és el servici gratuït de bus urbà que presta l'Ajuntament de Nules. Este nou servici pretén facilitar el desplaçament a tots els veïns que es troben en la Platja de Nules, així doncs hi haurà autobús des de la nit del divendres 17 d'agost fins a la nit del dissabte 25 d'agost en horari de 2'00, 4'00 i 7'00 de la matinada que eixirà de la parada del Jardí Botànic i es dirigirà a Mascarell i a la Platja de Nules.

Pujar