21 de setembre de 2020 21/9/20

PP: “El pacte de Nules se salta la llei per a contractar a dit a una empresa que gestione els museus”

PP: “El pacte de Nules se salta la llei per a contractar a dit a una empresa que gestione els museus” - (foto 1)

  El pacte que governa Nules ha adjudicat a dit a una empresa la gestió dels museus de la localitat saltant-se la llei i vulnerant els procediments administratius vigents, tal com assenyalen els informes tècnics municipals. Mar Mora, regidora del PP a Nules, va formular en el ple del novembre passat una bateria de preguntes per a advertir als cinc partits asseguts en la bancada del govern “que el procediment de contractació de la gestió és completament il·legal”. “I no ho dic jo, no ho denuncia el PP, ho estan advertint els tècnics els informes dels quals vostès se salten sense complexos i que tots poden consultar en el Portal de Transparència”.

  El 21 de març de 2017, la Secretaria municipal i el Tècnic d'Administració General Lletrat del consistori van advertir mitjançant informes desfavorables que el procediment emprat per a contractar la gestió dels museus no era l'adequat. “És un despropòsit el que han fet vostès amb aquest procediment”. El procés va arrancar amb unes bases que van quedar desertes. El pacte decideix llavors tornar a traure un nou procediment al que solament es presenta una empresa que finalment renuncia perquè no li convenia el preu. És llavors quan l'alcalde accepta per decret l'alcaldia al que els tècnics informen desfavorablement per no ajustar-se a la legalitat.

  No obstant açò, ni alcalde ni regidor socialista de Museus es donen per assabentats. És llavors quan l'empresa que havia renunciat presenta una nova oferta i l'alcalde, en una mostra més de menyspreu als informes tècnics, aprova per decret l'adjudicació. El procediment torna a vulnerar la legalitat i així ho fan constar de nou els tècnics a l'alcaldia.

  Des de llavors, l'empresa presenta factures que obtenen informe contrari d'Intervenció, “però a vostès els dóna el mateix. Vostès s'han llegit els informes? Són vostès els responsables d'aquest incompliment flagrant de la llei. Són conscients d'açò?”, ha qüestionat Habita a l'alcalde i regidor de Museus.

  Per a Mora, “resulta insòlit que el regidor de Museus, Antonio Romero, ens responga que ens convidarà a un cafè per a explicar-nos el procediment. Nosaltres acceptem el cafè, però el que volem, la qual cosa espera Nules d'els qui governen, és que els qui ocupen la bancada del govern complisquen la llei. No fer-ho, com estan fent aquests partits que s'han repartit els despatxos, genera desconfiança i provoca una trista sorpresa. Sobretot perquè se suposa que com a representants públics han de fer complir la llei però primer complir-la per a poder donar exemple”.

  Pujar