elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules trasllada al Labora les necessitats d'ús del municipi

Nules trasllada al Labora les necessitats d'ús del municipi
  • El consorci d'ocupació de la Plana Baixa presenta les seues línies estratègiques per al mercat laboral

MÉS FOTOS
Nules trasllada al Labora les necessitats d'ús del municipi - (foto 2)
Nules trasllada al Labora les necessitats d'ús del municipi - (foto 3)
Nules trasllada al Labora les necessitats d'ús del municipi - (foto 4)

Nules ha acollit la presentació del programa l’Estratègia d’Ocupació del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa que es preveu implementar a les poblacions de la comarca que formen part d’aquest consorci.

Així doncs, l’acte, que ha comptat amb representants dels diferents municipis que formen aquest pacte, ha estat presidit per l’alcalde de Nules, David García, juntament amb el secretari autonòmic d’ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, el director de l’Institut Interuniversitari de Desenvolupament Local de la UJI, Vicente Budí, i per la presidenta del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Plana Baixa i alcaldessa de la Vall d’Uixó, Tania Baños.

De manera que, el document presentat s’articula amb 10 objectius específics amb les seues línies estratègiques corresponents, traduïdes en més de 50 propostes concretes que serviran com a referent a l’hora de dissenyar i implementar les accions amb les que es vol millorar el mercat laboral de la comarca. Entre aquests objectius es troba la igualtat salarial entre homes i dones i la transversalitat entre les diferents indústries que conformen el territori, com són el comerç, l’agricultura i la industria, entre altres.

De fet, aquest pla s’emmarca en el programa EMPACE-2021 que està dotat de subvencions destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local a la Comunitat Valenciana, es tracta d’una eina clau per a dotar de personal als diferents acords territorials.

Per tant, els municipis de Nules, Fondeguilla, Almenara, Artana, Eslida, La Llosa, La Vilavella,  La Vall d’Uixó, Moncofa i Xilxes acolliran estes noves línies de treball a partir d’aquest moment per a millorar la situació laboral de les seues poblacions.

Reunió sobre ocupació

Per altra banda, cal assenyalar que una vegada finalitzat aquest acte l’alcalde de Nules, David García, i la regidora de Polítiques d’Ocupació, Rosa Ventura, han mantingut una reunió amb el secretari autonòmic d’Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu, per a traslladar-li les principals necessitats del veïnat en matèria d’ocupació i formació,  i fer balanç de les ajudes que està rebent el municipi de Nules des de Labora, entre altres qüestions.      

Pujar