26 de novembre de 2020 26/11/20

Nules sol·licita la declaració de zona afectada greument pel temporal Gloria

Nules sol·licita la declaració de zona afectada greument pel temporal Gloria - (foto 1)
  • Cal recordar que aquest temporal ha afectat greument les platges d’Almassora, Almenara, Borriana, Xilxes, la Llosa, Moncofa i Nules

MÉS FOTOS
Nules sol·licita la declaració de zona afectada greument pel temporal Gloria - (foto 2)

Nules insta al Govern d’Espanya a que declare Zona Afectada Greument per una Emergència de Protecció Civil als municipis del litoral sud que han patit les conseqüències del temporal Glòria. Així ho han acordat la totalitat dels grups municipals que formen la Corporació Municipal (CeN, PP, PSPV-PSPOE i Més Nules) en la Declaració Institucional en Defensa del Litoral Sud de la província de Castelló que es va aprovar en la sessió plenària celebrada dijous passat.

“És una reivindicació compartida per tots els partits amb representació municipal per què es tracta d’una necessitat que ens afecta com a poble i que tenim que reclamar. El temporal que hem patit al mes de gener posa de manifest la necessitat d’iniciar, de manera urgent, el Pla Integral de Defensa de la costa sud de Castelló”, comenta l’alcalde de Nules, David García.

Cal recordar que aquest temporal ha afectat greument les platges d’Almassora, Almenara, Borriana, Xilxes, la Llosa, Moncofa i Nules. Per aquest motiu, en la declaració institucional també s’insta als representants municipals d’aquestes poblacions per a que sol·liciten l’ajuda als representants del seus partits polítics en el Congrés i en el Senat per a aconseguir  una consignació en els Pressuposts Generals de l’Estat per a l’any 2020 en la que figure una partida significativa amb la que es puguen començar les obres de defensa de tot el litoral sud de Castelló. 

A més, també es va a sol·licitar a la Comissió Europea la concessió d’ajudes del Fons de Solidaritat de la Unió Europea per al restabliment immediat del funcionament de les infraestructures i instal·lacions en els sectors energètics, d’aigua potable, eliminació d’aigües residuals,  o les telecomunicacions; per a la neteja  de zones sinistrades, incloses les zones naturals; o per a posar en marxa les infraestructures de prevenció i mesures de protecció del patrimoni cultural.

En l’esmentada declaració institucional també s’insta al Servei Provincial de Costes a Castelló a restituir de forma urgent els àrids i altres materials de protecció, principalment espigons, que s’ha perdut o danyat en les platges de Nules després del temporal marítim.

Aquests acords, entre altres que contempla la declaració institucional, es notificaran al Ministeri per a la Transició Ecològica del Govern d’Espanya; als portaveus dels grups parlamentaris del Congrés i del Senat; a la presidència de la Generalitat Valenciana; a la presidència de la Diputació Provincial de Castelló; al Servei Provincial de Costes a Castelló; i als ajuntaments d’Almassora, Borriana, Moncofa, Xilxes, la Llosa i Almenara.

 

Pujar