30 de març de 2020 30/3/20

Nules segueix amb les activitats de la campanya mediambiental 12 mesos 12 causes

Nules segueix amb les activitats de la campanya mediambiental 12 mesos 12 causes - (foto 1)
  • Aquest mes s’aposta per actuacions ecosostenibles amb rates penades

MÉS FOTOS
Nules segueix amb les activitats de la campanya mediambiental 12 mesos 12 causes - (foto 2)
Nules segueix amb les activitats de la campanya mediambiental 12 mesos 12 causes - (foto 3)

Entre les diferents mesures que impulsa l’Ajuntament de Nules, aquest any, per a sensibilitzar els diferents sectors de la població en temes mediambientals es troba la campanya 12 mesos 12 causes, que en aquest mes de març se centra en unes jornades  amb les que es vol donar a conèixer els escolars del municipi actuacions ecosostenibles al voltant de les rates penades.

De manera que, s’està impartint a l’alumnat de Primària dels diferents centres educatius unes xerrades sobre la conservació de les rates penades i la construcció de caixes niu.  

“És una aposta per la lluita biològica com a mesura de prevenció i per a combatre plagues com les de mosquits. Les caixes niu per a rates penades que realitzaran els escolars s’instal·laran en diferents punts de la localitat, de manera que amb aquesta iniciativa estem promovent la pràctica d’actuacions ecosostenibles des d’edats primerenques”, explica el regidor de Medi Ambient, César Estañol.  

No obstant això, cal destacar que una rata penada és capaç de consumir  fins a 1.500 mosquits en una nit si sols s’alimenta d’aquest tipus d’insectes. I que aquestes xifres poden incrementar-se als 10.500 mosquits a la setmana i fins i tot a 42.000 al mes.

Aquesta actuació en concret ha estat organitzada per Creu Roja Nules amb la col·laboració de l’Ajuntament de Nules i de l’alumnat del Taller d’Ocupació Nules V.

Així doncs, amb la campanya mediambiental 12 mesos 12 causes l’Ajuntament de Nules desenvoluparà al llarg del present any 2020 diferents actuacions per a conscienciar la ciutadania, en especial als més menuts, en temes relacionats amb la reducció de residus, reutilització, reciclatge, estalvi energètic, sostenibilitat, entre altres.

Pujar