elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules reparteix polseres identificatives per a dependents amb dades sanitàries i de contacte

Nules reparteix polseres identificatives per a dependents amb dades sanitàries i de contacte
  • Els dispositius compten amb un codi QR que permet accedir a tota la informació en cas d'emergència

MÉS FOTOS
Nules reparteix polseres identificatives per a dependents amb dades sanitàries i de contacte - (foto 2)
Nules reparteix polseres identificatives per a dependents amb dades sanitàries i de contacte - (foto 3)

L'Ajuntament de Nules ha posat en marxa un projecte per a garantir la seguretat de les persones dependents del municipi. En concret, són les regidories de Serveis Socials, Sanitat i de Gent gran les encarregades de dur a terme aquesta iniciativa que consisteix en el repartiment de polseres que porten un codi QR. De manera que, en escanejar aquest codi QR amb el telèfon mòbil s'obté la informació sanitària i els contactes d'emergència de les persones usuàries.

Així doncs, s'han creat un total de 420 polseres de les quals s'han repartit ja 32 entre diversos col·lectius de la localitat com la Unitat de Respir, el centre AFA Pedro Agost, la Residència de Persones Majors Verge de la Soledat, i a persones particulars interessades.

De fet, aquesta polsera s'ha presentat avui en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcalde, David García, el Regidor de Sanitat i de Gent gran, Raúl García, i de la dinamitzadora de la Unitat de Respir de Nules, Emma Gavara.

Els requisits per a l'obtenció d'aquestes polseres són, principalment, ser major d'edat, encara que en el cas de ser menor d'edat es valorarà la necessitat a través d'un certificat tècnic; acreditar a partir d'un certificat mèdic o social patir deterioració cognitiva i tenir les capacitats de mobilitat preservades; i estar empadronat a Nules o tenir residència efectiva en aquest municipi.

El Regidor de Sanitat i de Gent gran, Raúl García, assenyala que “les persones beneficiàries, o en defecte els seus responsables, han de signar una espècie de vaig rebre al lliurament de la polsera. I per a sol·licitar-la han de registrar-se per a poder ser citats des de serveis socials per a així rebre les polseres, que es repartiran per ordre de sol·licitud fins a la fi d'existències”.

Pujar