26 de maig de 2020 26/5/20

Nules reobrirà el mercat ambulant dimecres

Nules reobrirà el mercat ambulant dimecres - (foto 1)
  • Sols es permetrà la venda de productes alimentaris o de primera necessitat

MÉS FOTOS
Nules reobrirà el mercat ambulant dimecres - (foto 2)

Dimecres, 6 de maig, el mercat ambulant de Nules reprendrà l’activitat amb diferents mesures emmarcades en les resolucions de la Conselleria de Sanitat i de l’Agència de Seguretat i Emergències de la Generalitat Valenciana davant al COVID-19. En concret, sols es permetrà l’obertura als llocs de venda de productes alimentaris o de primera necessitat.

De manera que, l’Ajuntament de Nules ha dissenyat un protocol amb condicionants que deuran complir tant els venedors com els usuaris, “són mesures per a evitar contagis, a més també es va a incrementar la vigilància per a que es complisques les noves normes”, matisa el regidor de mercats, César Estañol.  

Així doncs, la separació mínima entre els llocs de venda serà de 2,5 metres; les persones venedores en un mateix lloc hauran de guardar una distància entre elles de 2 metres; i el distanciament entre el lloc de venda i la clientela també serà de 2 metres que estaran delimitats amb cinta adhesiva.

Les persones usuàries no podran tocar els productes, sols el venedor i ho farà obligatòriament amb guants i mascareta. A més s’evitarà, en la mesura del possible, que un mateix venedor manipule aliments i diners.

“L’ajuntament subministrarà gel higienitzant i facilitarà mascaretes a aquelles persones que no porten de casa donat que el seu ús en el recinte del mercat serà obligatori. De manera que a l’entrada s’informarà a les persones usuàries de les normes per  reduir les possibilitats de contagi i es mesurarà la temperatura”, explica Estañol.

En principi, el recinte del mercat estarà delimitat entre  la plaça de Frai Asensi Nebot, carrer de Marco Antonio Ortí des de la cantonada carrer dels Àngels i carrer del Mercat, i el carrer del Mercat, a més també s’inclou l’interior del Mercat Municipal. Aquest recinte estarà totalment tancat i hi haurà tres punts de accès per a les entrades i eixides que estaran situats en el carrer del Mercat, a la porta principal del Mercat Municipal i en la plaça de Frai Asensi Nebot.

Tot el recinte estarà vigilat per personal municipal, Policia Local i Protecció Civil, que vetllaran pel compliment de les normes i controlaran l’afluència de gent per a evitar aglomeracions i per a garantir el distanciament social.

L’horari d’obertura serà de 8 a 13.30 hores i la brigada municipal s’encarregarà de dur a terme les tasques de desinfecció de la zona abans de l’instalació del mercat i al finalitzar el mateix.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar