elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules recupera la cantata que va inaugurar el Convent de la Sagrada Família el 1717

Nules recupera la cantata que va inaugurar el Convent l’any 1717
Nules recupera la cantata que va inaugurar el Convent l’any 1717
  • Es tracta de 17 imatges d'alta resolució que passaran a engrossir l'Arxiu Històric del municipi

Aquesta setmana, l'Ajuntament de Nules ha fet efectiva la compra de les imatges digitalitzades de la cantata que l'any 1717 es va cantar per inaugurar el Convent de la Sagrada Família de la localitat. En concret, són 17 imatges d'alta resolució que passaran a engrossir l'Arxiu Històric del municipi.

Així doncs, l'avís en xarxes socials d'un veí de Nules, el passat mes d'agost, va posar en sobre avís a el regidor de Patrimoni, Guillem Latorre, qui ràpidament es va posar en contacte amb l'Arxiu de la Catedral de València per interessar-se per la peça i veure la possibilitat d'aconseguir un exemplar digitalitzat.

Segons l'edil, "gràcies al fet que un veí va donar a conèixer el seu parador hem pogut agilitzar els tràmits per recuperar part de la nostra història, que per fi estarà a l'abast de totes les persones interessades a l'Arxiu Històric Municipal".

La cantata es titula "A l'trofeu, a la remor" i està escrita per José Pradas Gallén, un dels compositors més importants de el Barroc. La peça està composta per dos cors de vuit veus, amb baix continu d'arpa i ària solista.

Pujar