30 de març de 2020 30/3/20

Nules pren noves mesures preventives davant el COVID-19 i sanciona incompliments

Nules pren noves mesures preventives davant el COVID-19 i sanciona incompliments - (foto 1)
  • L’Ajuntament sols atendrà presencialment casos urgents amb cita prèvia telefònica

MÉS FOTOS
Nules pren noves mesures preventives davant el COVID-19 i sanciona incompliments - (foto 2)

L’Ajuntament de Nules ha pres noves mesures preventives davant la situació excepcional d’Estat d’Alarma derivada pel COVID-19. Així doncs, en relació a la prestació de serveis municipals en els edificis, tant de l’ajuntament nou com de serveis socials, sols s’atendrà presencialment casos urgents i amb cita prèvia telefònica. La resta de gestions s’atendran amb normalitat via telefònica o mitjançant la seu electrònica. A més, també es suspenen els terminis administratius segons marca el Real Decret 463/2020 de 14 de març del Govern d’Espanya.

Aquesta és una de les mesures acordada per la Junta de Seguretat i Salut Pública que de manera extraordinària s’està reunint periòdicament per a fer seguiment de la situació a nivell local. Aquesta Junta està formada per representants del Centre de Salut, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Creu Roja, Departament de Salut de l’Ajuntament de Nules, i membres de la totalitat dels Grups Municipals “estem treballant tots junts per a coordinar i acordar les mesures que hi ha que prendre en el municipi de Nules”, matisa l’Alcalde, David García.

Per altra banda, la Junta de Portaveus ha acordat també suspendre les reunions de les comissions informatives i el ple corresponents al mes de març, així com la resta de reunions de diferents òrgans col·legiats municipals mentre duri l’Estat d’Alarma decretat.  

Altres mesures que s’han posat en marxa tenen a veure amb el transport, donat que es suspèn el servei de transport públic urbà que ofereix l’ajuntament, no obstant això Creu Roja prestarà servei de transport al centre de salut per a persones que no tinguen altres mitjans o amb problemes de mobilitat reduïda.

Així mateix, la Policia Local i Guàrdia Civil amb la col·laboració de Protecció Civil vigilaran el compliment de les obligacions de la població al llarg del període d’Estat d’Alarma imposant les sancions corresponents si es dona el cas. De fet, en el dia d’ahir la Policia Local ja va imposar les primeres quatre denúncies per un import de 1.501 euros cadascuna.

“Fem una crida a la ciutadania per a que complixca les directrius que ens marca el Govern d’Espanya no sols per les possibles sancions o penes que comporta l’ incompliment si no per responsabilitat social. És lamentable que ahir la Policia Local tinguera que començar a sancionar conductes absolutament injustificades i insolidàries”, assenyala García.

A més, la Conselleria de Sanitat ha informat a l’Ajuntament de Nules del tancament temporal del Centre de Salut de Mascarell.

Davant tot açò, l’Ajuntament de Nules actualitza dia a dia l’ informació relacionada amb l’actual situació d’Estat d’Alarma en les seus xarxes socials on recorda que els espais de culte de la localitat com ara esglésies, capelles, o mesquita  estan tancats al públic; i que El Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) suspèn els terminis i l’atenció presencial.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar