elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Nules es posa ferm i prepara un pla de xoc per a netejar les parcel·les abandonades del terme

Nules es posa ferm i prepara un pla de xoc per a netejar les parcel·les abandonades del terme
  • Advertix que les parcel·les abandonades són refugis de conills, blanques o senglars i un perill per als incendis

MÉS FOTOS
Nules es posa ferm i prepara un pla de xoc per a netejar les parcel·les abandonades del terme - (foto 2)

L’Ajuntament de Nules ha posat en marxa un programa de neteja de parcel·les rústiques del terme municipal amb el qual es pretén reduir al màxim la quantitat de finques abandonades.

Així doncs, des de la regidoria d’Agricultura s’insta als propietaris a promoure la neteja de la parcel·la amb l’eliminació de la vegetació existent mitjançant trituradora, per a així evitar el risc d’incendi o la proliferació de plagues a les parcel·les confrontants, “després de fer la corresponent inspecció volem evitar que aquestes parcel·les es convertixquen en refugis de conills, garses o senglars, per aquest motiu anem a fer complir l’ordenança municipal per a que es mantinguen netes, al mateix temps que aquest programa contempla també la possibilitat d’inscriure la parcel·la en el Banc de Terres de l’Ajuntament de Nules”, explica el regidor, César Estañol.

Per això, es recorda que l’Ordenança Municipal reguladora dels Usos i Costums del Medi Rural del terme municipal de Nules el l’article 4, 18 estableix l’obligatorietat dels propietaris de terrenys a mantenir-los en condicions de seguretat i salubritat.

En concret, s’exigeix al propietari escometre o promoure l’execució dels treballs de desbrossament i neteja, així com si és el cas la retirada d’arbrat de cultiu abandonat i de restes d’escombraries, a més del seu posterior control i manteniment, s’ofereix fins i tot un preu públic per a que es puguen realitzar aquests treballs per part del consistori”, apunta Estañol.

No obstant això, aquest programa contempla l’opció d’inscriure les parcel·les en el Banc de Terres de l’ajuntament amb l’objectiu de facilitar el contacte amb terceres persones interessades a la cessió de la propietat en règim de lloguer per a la seua explotació agrícola.

Amb tot, des de la regidoria d’Agricultura s’assenyala que “en última instància la finalitat d’aquesta iniciativa es aconseguir que les finques abandonades passen a estar en producció, de fet sabem que hi ha més demanda que oferta de parcel·les, per tant no té sentit que hi haja finques abandonades quan hi ha gent interessada a posar-les en producció”.

En el cas que el propietari no vulgui optar per aquesta opció que ofereix l’ajuntament, com és entrar en el Banc de Terres, com a mínim el consistori amb aquest programa exigeix la neteja de les parcel·les abandonades per a evitar els danys que el seu estat d’abandó provoca.

Pujar